Precious


Precious

En tonåring vid namn Precious väntar sitt andra barn och inte med vem som helst, utan med sin far som har övergripit sig på Precious sexuellt under hela hennes uppväxt. En dag får hon erbjudande om att börja i en ny skola där eleverna får extra hjälp. Perfekt för Precious som är vid 16-års ålder inte ens kan läsa. Tittaren följer P i hennes vardag med både fysisk och psykisk misshandel och hur allt så sakteligen uppdagas för socialen…

Filmkritikerna diskuterar:

Tush: Det här är en mycket intressant skildring av den sanna historien om Precious. Mycket detaljrik, på både gott och ont (vissa saker behöver man inte se…), snyggt filmat och filmen lyckas verkligen gripa tag i tittaren så att man känner för huvudpersonen. Filmen är kanske inte superfartfylld men det är ju trots allt bara en självbiografi. Och den lever inte riktigt upp till hypen som uppstod kring filmen vid efter Oscar-nomineringarna. Men det är en riktigt bra film!

Filmtrailer:

Betyg: 3,3 friterade kycklingvingar av 5 möjliga

Länkar om filmen:

Köp filmen här

Övrig info här

Related Posts with Thumbnails

Comments

  1. Tyckte verkligen om denna! Jag gillade att de slängde in hennes fantasier som stjärna så att det inte blev för mörkt och hemskt. Utan de små klippen hade jag nog inte klarat av den.

Speak Your Mind

*