Svensk film

Här kommer ni hitta all svensk film som finns på filmkritikerna. Då sidan är på svenska så tänkte passar vi även på att ha en egen kategori för alla svensk film som vi skriver om på filmkritikerna. Då det oftast är engelsk eller svensk film vi skriver om på filmkritikerna

Hemma


Hemma_sv_web

Hemma

Morgonens filmtips är filmen Hemma. Här får vi följa Lou som lever i storstan tillsammans med sin mamma. En dag får hon en chock när hon får reda på att hennes morföräldrar alltid varit i livet men att hennes morfar just gått bort. Då bestämmer sig Lou för att flytta in hos sin mormor Frida.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Ruben Östlund åker till Cannes med filmen TuristenNu bär det av till Cannes igen för Ruben Östlund som senast han var där med en långfilm var 2008 och det var filmen De ofrivilliga. I år kommer han åka ner med filmen Turisten och i rollerna ser vi Johannes Bah Kuhnke, Lisa Loven Kongsli, Clara Wettergren och Vincent Wettergren.
Nedan följer en oredigerad version av presskonferensen som hölls tidigare idag:

10 000 Timmar


10000-timmar-230x325

10 000 Timmar

Eftermiddagens filmtips är ingen mindre än den svenska filmen 10 000 Timmar. Där vi får följa Eric som är en helt vanlig medelsvensson som en vacker dag tillslut vinner på lotto och bestämmer sig för att förverkliga sin dröm. Han tänker blir fotbollsproffs.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Tommy


Tommy

Tommy

Morgonens filmtips är den svenska filmen Tommy. Här får vi följa Estelle Svensson som precis landar på Arlanda efter att ett år tidigare ha flytt Sverige med sin man Tommy och deras dotter. Dom behövde fly efter att Tommy genomfört ett av de största rånen i svensk kriminalhistoria och nu är Estelle hemma igen för att hämta Tommys del av bytet.

Läs mer om filmen samt se trailer och hör från skådespelarna varför just du ska se filmen…

Stockholm Stories


stockholmstories

Stockholm Stories

Morgonens filmtips är ingen mindre än Stockholm Stories. Här får vi följa Johan en ung kille i storstan som har teorier om hur stadens ljus och mörker samtidigt som han själv lever i skuggan av sin berömde far. Vi har Douglas som är hemligt förälskad i Anna, sen har vi även följa Jessica som skriver ett slumpmässigt brev. Och sist men inte minst Thomas en överpresterande perfektionist.

Läs mer om filmen samt se trailer och hör från skådespelarna varför just du ska se filmen…

Tillbaka till Bromma


tillbakatillbromma

Tillbaka till Bromma

Kvällens filmtips är den svenska komedin Tillbaka till Bromma. En dokumentärfilmare vid namn Martin följer Anders, Kennet och Steven som är tre killar som alla gick i samma klass på Bromma gymnasium 1994. Idag är de 38 år och bor alla kvar i Bromma men de är i helt olika skeden av livet och Martin tar vid sin dokumentärfilm igen.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Hallåhallå


hallahalla

Hallåhallå

Dagens filmtips är den svenska komedin Hallåhallå av Maria Blom. Här får vi följa Disa som en gång i tiden var ihop med Laban, dom två har barn ihop. Disa känner att hon sitter fast medan Laban skaffar ny kärlek. Tillslut försöker Disa ta tag i sitt liv och gör ett försök på förändring.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann


hundraaringen

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

Kvällens filmtips är Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, här får vi följa Robert Gustafsson i rollen som Allan. Vi får följa Allan Karlsson som en dag på sitt ålderdomshem bestämmer sig för att ge sig ut på äventyr. Samtidigt får vi följa med på tillbacka blickar av Allans händelserika liv.

Läs mer om filmen samt se trailer…