12 Years a Slave


12yearsaslave

12 Years a Slave

Här kommer ett filmtips på en otroligt bra film, nämligen 12 Years a Slave. Här får vi följa Solomon är en svart man i Amerika på 1800talet. Han lever som en fri man med sin fru och barn, men när han en dag är på jobb jakt så kidnappas han ner till södern där slaveri fortfarande är lagligt.


Filmkritikerna diskuterar:

Erik Fellman:
Den här filmen är en riktigt tung och inte alls lättsmält filmen, den är baserad på verkliga händelser vilket gör den så mycket bättre och så mycket jobbigare att se. Det läskiga när man ser den här filmen är att de faktiskt inte var så jätte länge sen det hela utspelar sig.

Chiwetel Ejiofor som spelar Solomon i den här filmen gör ett verkligen strålande jobb och man sugs in i hans karaktär Solomon Northup. Även Michael Fassbender gör ett utmärkt jobb i den här filmen som den hemska slavägaren.

Det här är en film som jag verkligen tycker att alla borde se inte bara för att se hur det faktiskt var på den tiden utan också för att det är en väldigt välgjord film från början till slut som ni inte kommer att bli besviken på.

Sandis Amorpour:
12 years a slave var en riktigt tung film som lämnar en med 1000 tankar. Jag är glad att jag såg den filmen för den visar hur det var förr i tiden. Det var verkligheten då, och det var inget konstigt med det, samtidigt så blev jag såklart arg för att det var så. Filmen innehåller vissa starka scener som inte går att ignorera. En del scener är flera minuter långa och man märker att regissören har valt alla scener med stor tanke bakom. Vi får se Michael Fassbender (som är en av mina favoritskådisar) spela Edwin Epps som är en hemsk, och OND, karaktär. Jag blev imponerad över Fassbenders fantastiska skådespel. Han spelade med så mycket känsla i hela kroppen, från topp till tå, och hela hans karaktär utstrålade ondska. Jag tyckte faktiskt att alla spelade väldigt bra och man får även se små glimtar av kända skådespelare lite då och då.

Det här är en film som alla bör se och jag tror att detta är en film som folk kommer se tillbaka på i framtiden och fortfarande tycka att den är sevärd.

Filmtrailer:

Betyg : 4 kg bomull av 5 möjliga

Länkar om filmen:
IMDB

Related Posts with Thumbnails

Speak Your Mind

*