Avatar


Avatar

Avatar

Dagens filmtips är på filmen Avatar där vi får följa Marinkårssoldaten Jake Sully som kommer till planeten Pandora med ett mycket speciellt uppdrag. Han styr en avatar, en konstgjord kropp som ser exakt ut som Na’vi, planetens humanoida ursprungsbefolkning. De koloniserade människorna vill utnyttja planetens mineraltillgångar, vilket Na’vi kämpar mot. Sully skall infiltrera dem för att se om det finns en lösning på konflikten. Helt klart en av många bra filmer som finns där ute.

Filmkritikerna diskuterar:

Zeroc: Alla håller jämt på att jämföra den här filmen med pocahontas men eftersom jag inte har sett pocahontas så kommer jag inte göra det. Jag tycker det va en bra film och den är helt klart se värd. Såg den här filmen på bio i 3d och vet inte om de gjorde filmen så mycket bättre än utan eftersom jag inte sett filmen utan. Men har ni chansen gå och se den på bio. Nån som sett den både i 3d och utan?

Tush: Jag tyckte också den var väldigt bra, dock kanske inte så bra som alla andra tycker. Det är en väldigt snygg film absolut och en bra story men den har sina töntiga moment och repliker som till exempel ”I see you” blöööö…. Jag vill kräkas liksom…

Filmtrailer:

Betyg: 3,1 lsdblommor av 5 möjliga

Länkar om filmen:

Rollistan kan ni hitta på imdb
Köp filmen här

Related Posts with Thumbnails

Comments

  1. Äsch, är ni dumma eller? Detta är den grymmaste filmen jag någonsin har sett, punkt slut.

  2. Pocahontas?? Där ser man. Faktum är ju att Cameron rakt av stulit hela handlingen från ”Dansar med Vargar” och enbart fört in en underbar miljö. Visuellt är Avatar en vacker film, men filmmässigt enbart en pinsam kopia.
    Bevis? Ja, låt oss jämföra. Vi har soldaten som träffar på indianflickan (ja…jag vet att hon är vit, men fostrats som indian) blir vän med indianerna och vinner deras respekt (även den mest skeptiske indianens självklart). Han lär sig deras seder,livsstil samt språk, blir kär i indianflickan och slåss mot den elake vite mannen som är ute efter indianernas land.

    Låter det bekant för er som inte sett ”Dansar Med Vargar”?? Må hända att den är lik Pocahontas också. Har ej sett den så kan inte uttala mig i frågan.

    Förstår bara inte hur Cameron kan komma undan med att pissa på de riktiga upphovsmakarna av denna filmidé och kalla den sin egen. Förstår inte heller att alla sväljer den med hull och hår utan att kritisera upplägget.

    Jag funderar på att skapa en film om en tjej som flyttar till en mindre ort och i skolan träffar på en mystisk kille som sedan visar sig vara en fascinerande vampyr. Detta sker dock på planeten ”Anderzium” så slipper jag bli stämd för plagiat. Funkar ju för tönten Cameron.

Speak Your Mind

*