Buried


Buried

Buried.
Amerikanen Paul Conroy (Ryan Reynolds) är kontrakterad lastbilschaufför i Irak. Under en attack kidnappas han och begravs levande i en träkista, i väntan på att kidnapparna ska få ut en lösensumma för honom. Med sig i kistan har han en zippotändare och en mobiltelefon med låg batterinivå.

Filmkritikerna diskuterar:

Henric: Det här var en film som berörde mig. Jag skulle nog klassa den som en thriller/rysare, men det var de dramatiska inslagen i filmen som verkligen fångade mig. Dessutom vävdes ett politiskt antikrigsbudskap in utan att bli alldeles för påklistrat eller klyschigt. Filmen var helt enkelt bra ur flera olika perspektiv och hade många lager. Detta trots att hela filmen utspelar sig i en kista med endast en skådespelare (även om vi får höra och till viss del se andra karaktärer via hans mobiltelefon). Reynolds briljerar dessutom i rollen, vilket jag inte trodde på förhand.

Inledningsscenen börjar helt svart och allt som hörs är någon som andas och skrapar med sina naglar mot trä. När filmen slutligen klipper till svart för sista gången, så är det jag som kippar efter andan!

Filmtrailer:

Betyg: 4 kistor av 5 möjliga

Länkar om filmen:
IMDB

Related Posts with Thumbnails

Comments

  1. Bruce Willis är ju helt underbar i denna film!

  2. Ops. Skulle kommentera Döden klär henne och inte denna, haha.

Speak Your Mind

*