Cube


Cube

Cube

Dagens filmtips är blir en bra film som heter Cube. Här får vi följa 7 främlingar som alla vaknar upp inne i en kub, och det alla har gemensamt är att ingen av dom vet om varför dom är där. De måste samarbeta för att försöka ta sig ut ur kuben med livet i behåll eftersom kuben består av en massa livsfarliga fällor.


Filmkritikerna diskuterar:

Erik: Cube är en film från 1997 men den är fortfarande riktigt bra och jag har sett den ett flertal gånger och kan rekommendera den för alla som gillar fängelsefilmer. Skådespelarna i filmen är helt okey, men det är inte dom som gör filmen så bra utan det är själva historian och deras jakt på frihet från kuben. Rolig fakta om filmen är att dom bara har använt sig av en enda kub när dom gjorde filmen som de sedan bytta färg på för att kunna vara de olika rummen. Det finns två uppföljare till filmen, och ena utspelar sig längre fram i tiden medan den andra filmen handlar om sakerna som leder up till den första filmen. Vad tycker ni som har sett filmen?

Filmtrailer:

Betyg: 3,9 kuber av 5 möjliga

Länkar om filmen:
IMDB

Related Posts with Thumbnails

Comments

  1. Jag gillar Cube. Dock är jag ensam om det i min familj. Men för sjutton, den är lite annorlunda, stämningen kryper sig liksom på… tänk att själv bli utsatt för något sådant där! Jag gillar!

  2. Kan inte annat än hålla med, har du sett någon av de andra cube filmerna? och vad tycker du om dom?

  3. Jo, jag har sett de andra också… De är helt okej men det blir inte samma sak som med den första. I den första är det en helt ny tanke, man blir överraskad an händelsernas utveckling även om man till viss del kan förutse vad som kommer att hända. I uppföljarna är det där första överraskningsmomentet borta, så som det ofta blir i just uppföljare. Men visst, de är sevärda, helt klart.

Speak Your Mind

*