De fem legenderna


De fem legenderna

De fem legenderna (eng. Rise of the Guardians) är kvällens filmtips som handlar om Jack Frost som tillsammans med Tomten, Tandfen, Sandis (Sandmannen/John Blund) och Påskharen får i uppdrag att rädda barns tro som hotas av den ondskefulle Beck Mörkermannen. Beck vill få världens barn att sluta tro på julen, påsken mm för att på så sätt ingjuta skräck över världen och bli mäktig.


Filmkritikerna diskuterar:

Tush: Den här filmen tyckte jag om, men det kan vara eftersom jag är ett stort barn. Som familjefilm är det nog meningen att personer i alla åldrar ska kunna se och tycka om denna film men jag tycker nog att den här kommer tyckas bäst om av barn (typ femton år och under?).
Alx: Jag tyckte det var en lättsam film som främst är till för de små. Men ibland dyker det upp skämt i filmen som man som vuxen även kan uppskatta. Vi såg filmen i 3D version och det kan jag tycka var en liten besvikelse, det fanns för lite scener som utnyttjade 3D fullt ut. Men jag tycker som Tush, filmen var bra.
Tush: Själva ”storyn” kan jag tycka känns lite ”cheezy” men det är ju som sagt en barn-/familjefilm, med betoning på barn.. Så det kan nog ha med det att göra 🙂 Blödig som jag är kan jag uppskatta filmen ändå. Jag tror att den engelska versionen kan uppskattas mer av de vuxna eftersom det är många stora namn som exempelvis Alec Baldwin, Jude Law och Chris Pine som gör rösterna och jag ser fram emot att få se den versionen, blir ju lite coolare då 😉 Sammanfattningsvis en absolut godkänd film, men jag rekommenderar den främst för de yngre.
Alx: Hade önskat att man hade gått in mer på djupet i de karaktärerna som är med i filmen, en känns hårt att kräva det i en barnfilm. Bifigurerna lyfter dock upp mycket av sagan i filmen. Stort sett tycker jag ni läsare skall ta med era ungar och se en mysig julsaga.

Filmtrailer:

Betyg : 3 Snöbollar av 5 möjliga

Länkar om filmen:
IMDB

Related Posts with Thumbnails

Speak Your Mind

*