De ofrivilliga


De ofrivilliga

Denna svenska film är dagens filmtips och visar olika vardagssituationer och hur de spårar ur. Vi får se en grabbfest, en bussresa, konflikter på arbetsplatsen…


Filmkritikerna diskuterar:

Tush: Den här filmen har fått bra betyg av sveriges erkända filmkritiker som skriver att den är ”helt fantastisk” o ”banbrytande” och allt vad det heter. Jag tycker såhär att jag håller med dem delvis, filmen blir lite obehaglig (om än inte jättemycket) när alla dessa förlopp utvecklas i den riktning de görvilket är bra. Men sättet regissören har valt att visa är väldigt märklig (”banbrytande”..). Jag kan berätta att han filmar personernas fötter eller från bakom dörren och kameran rör sig inte vilket då ska bidra till den autentiska känslan (kanske??). Sen pratar ju huvudpersonerna om struntsaker och allt det här gör det jobbigt att försöka hänga med och det blir tråkigt att försöka hänga med eftersom de just snackar en massa orelevant skit. Det är liksom inte intressant att lyssna på vad de säger och en film ska väl inte vara jobbig att kolla på eller?

Vad tycker Ni som har sett den?

Filmtrailer:

Betyg: 3,1  av 5 möjliga

Länkar om filmen:

Köp filmen här

IMDB.com

Related Posts with Thumbnails

Comments

  1. jag älskar denna filmen, fråga mig inte varför, men den e coolt gjord, på ett udda sett..
    jag gillar filmer som speglar olika vardagssituationer, som är lite dokumentära liksom..

  2. Och jag bara älskar, älskar, älskar självironin. Att kunna fånga det typiskt svenska så på pricken och sedan dra det till den yttersta gränsen. DET är min melodi.

Speak Your Mind

*