Förtroligheten


fortoligheten

Förtroligheten

Dagens filmtips är filmen Förtroligheten där vi befinner oss så nära vi kan komma Vesteria Lane i Sverige. Idyllen är komplett med sekelskiftshus, renoverade kök, äppelträd, trygghet, närvarande föräldrar och bjudningar. (inte fester). Den perfekta ytan får dock en ful och djupgående spricka då en man tar sig friheten att klättra upp på en stege och in till en sovande ung flicka.


Filmkritikerna diskuterar:

Hanna Magnusson:
För att fatta det kort. Selinda (Alba August) är det enda som är intressant i den här filmen. Hon är en udda fågel i en värld där alla är relativt likformade. Igenkänningsfaktorn är hög för alla som någonsin känt sig malplacerade i en mer eller mindre påtvingad verklighet. I övrigt finns det verkligen ingenting som fångar mig. Kanske beror det på att jag inte är medelålders, verkligen inte kan låtsas vara övre medelklass och därför inte kan identifiera mig med den ångest, rastlöshet och tristess som (tydligen) kommer med just de attributen. Kanske är jag helt enkelt en obotlig cyniker, hur som helst så är det här ointressant och jag vågar nästan säga tråkigt. Tråkigt, trots att ett tjock täcke av synd och sex ligger över hela handlingen (som så ofta annars i Svensk film som lider av ett uppenbart Bergman-komplex).
¨
Svensk film trogen är det ändå ett fint hantverk, den är snyggt filmad, rollerna är ändå välspelade (om än konstigt skrivna) och det är på något vis ett fint porträtt på en idyll. Problemet är att man inte köper kaoset…

Filmtrailer:

Betyg : 2 krystade viskningar av 5 möjliga

Länkar om filmen:
IMDB

Related Posts with Thumbnails

Speak Your Mind

*