In Their Skin


INTHEIRSKIN

In Their Skin

I thrillern ”In Their Skin” (2012) möter vi familjen Hughes som lever i efterdyningarna av deras dotters död. För att fly eländet beger de sig till sitt avlägsna lantställe där de möter en vänlig men lite annorlunda grannfamilj. Inte ont anande bjuder Hughes över dem på middag ovetandes om att deras liv svävar i fara.


Filmkritikerna diskuterar:

Desirée Hansson:
Michael Hanekes ”Funny Games” (2007) är en av de mest obehagliga rullar jag har sett i thrillersubgenren heminvasionsfilmer. En genre som tar fasta på den riktiga ondskan som gömmer sig i människor som är ute efter att skada och skrämma andra mest bara för att de kan, eller för att de råkar befinna sig på fel plats.
Jag kan inte direkt påstå att Jeremy Power Regimbals långfilmsdebut ”In Their Skin” lever upp till ”Funny Games”, men det är ändock en spännande och välspelad thriller som spänner an på samma känslor – rädslan för att inte längre ha kontrollen över sitt hem och sin familj.
I filmens början var jag inte speciellt imponerad. Manuset kändes lite väl stelt och det var svårt att få en känsla för familjen Hughes spelade av Selma Blair, Joshua Close och Quinn Lord. Det är först i mötet med de obehagliga grannarna Bobby, Jane och Jared som skådespelet trappas upp och blir mer intensivt. Speciellt imponerande är James D’Arcy som gör ett mycket bra jobb som den ostabile och lynnige Bobby.
Det som är uppfriskande med ”In Their Skin” är att familjen Hughes känns realistiska i sitt agerande och i sina reaktioner på saker och ting. På det sättet lyckas filmen undvika många tjatiga skräck-klyschor. De stannar kvar i sitt gömställe när de blir tillsagda att göra det, de delar inte på sig i onödan och när de känner på sig att något är galet försöker de genast bli av med de obehagliga grannarna.
”In Their Skin” underhåller och skrämmer för stunden, och det är väldigt tacksamt att se en film på temat skräck/thriller där man inte känner sig manad att skälla ut karaktärerna för att de springer rakt i armarna på ondingarna.

Filmtrailer:

Betyg : 3 galningar av 5 möjliga

Länkar om filmen:
IMDB

Related Posts with Thumbnails

Speak Your Mind

*