Life of Pi


life_of_pi

Life of Pi

Helgens filmtips blir filmen Life of Pi (svensk titel: Berättelsen om Pi) som är baserad på novellen av Yann Martell med samma namn. Filmen handlar om en 16 årig pojke vid namnet Piscine Molitor ”Pi” Patel som är med om ett skeppsbrott när han och hans familj ska flytta från Indien till Kanada. Detta leder till att Pi hamnar ensam, mitt i Stilla havet, i en räddningsbåt tillsammans med en bengalisk tiger och får uppleva sitt livs äventyr och utmaning.


Filmkritikerna diskuterar:

Maral Jolstedt:
I början av filmen får vi lära känna Pi; hur han får sitt namn, hans relation till familjen och den rationella fadern, men också hur Pi kommer i kontakt med religion och hur den förändrar och präglar honom. I den andra delen av filmen befinner sig Pi till större del i räddningsbåten tillsammans med tigern Richard Parker som till en början är en lika stor fara som det oförutsedda havet under honom, men som sen blir det nödvändiga Pi behöver för att överleva resan.

Jag ska erkänna att jag inte såg fram emot den här filmen när jag satte mig ner i biosalongen, men redan från förtexterna blev jag lockad och underhållen fram tills det att filmen tagit slut. Jag både skrattar, är spänd av spänning och gråter omlott. Det är en filosofisk film med religiösa undertoner som man inte riktigt får grepp om förens precis vid slutet. Det är en härlig känsla som man sitter med i eftertexterna. Vackert gjord film med för mig okända skådespelare (förutom Gérard Depardieu som spelar en väldigt liten roll).

Filmtrailer:

Betyg : 4 vishnu-statyer av 5 möjliga

Länkar om filmen:
IMDB

Related Posts with Thumbnails

Speak Your Mind

*