Livet är underbart


Livet är underbart (La vita é bella)

Filmen utspelar sig i andra världskrigets Italien. Guido är en judisk bokhandlare som en dag träffar sitt livs kärlek Dora. Han börjar uppvaktningen av henne och med hjälp av sin humor lyckas han vinna Doras kärlek. Här hoppar vi fram ett par år i filmen, paret har fått en son, Giosué, och det är under slutskedet av kriget. Läget för Italiens judar är nu kämpigt och en dag hämtas Guido och sonen Giosué för transport till ett koncentrationsläger. I lägret använder Guido sig än en gång av humorn för att rädda sin son.

Filmkritikerna diskuterar:

Tush: Det här är ju en av de allra bästa filmerna jag någonsin har sett under mina få levnadsår. Den här filmen kommer garanterat (om du har ett hjärta!!!) få dig att gråta, i alla fall en liten liten tår. Roberto Benigni, regissören och även ”Guido” gör en helt underbar film om förintelsen som dessutom är rolig! Det blir för en stund tillåtet att skratta åt förintelsen. Jag vet inte riktigt vad mer jag kan säga. SE DEN helt enkelt!!! Eller finns det någon därute med en annan åsikt än min?

Filmtrailer:

Betyg: 5 tanks av 5

Länkar om filmen:

Köp filmen här

Rollistan? Finns här

Related Posts with Thumbnails

Comments

  1. Christina says

    Klart sevärd och är man blödig som jag så gråter man garanterat. Pappan är helt fantastisk , gör allt för att tillvaron i lägret ska bli så uthärdligt som möjligt för sin son.
    Det var ett bra tag sedan jag såg den men jag hoppas att det var denna film jag såg 🙂

Speak Your Mind

*