Mel Gibson

Mel Gibson
Namn: Mel Gibson
Född: 1956-01-03
Övrigt:
Mel Columcille Gerard Gibson föddes den 3 januari 1956 i Peekskill , New York, USA som den sjätte av elva barn till föräldrar Hutton Gibson, en järnväg bromsare , och Ann Gibson , som föddes i Australien och dog i december 1990.
Efter gymnasiet studerade Mel vid University of New South Wales i Sydney, utför vid National Institute of Dramatic Arts tillsammans med framtida film dramatiker Judy Davis och Geoffrey Rush.
Så småningom blev han vald att bli stjärnan i Mad Max (1979) och i en film som heter Tim (1979) , co- starring Piper Laurie .
Den lilla budgeterade filmen Mad Max (1979) gjorde honom känd över hela världen , medan Tim (1979) samlat honom ett pris för bästa skådespelare från Australian Film Institute ( motsvarande Oscar ).

Mad Max Beyond Thunderdome

Mad Max Beyond Thunderdome

Kvällens filmtips är ingen mindre än Mad Max Beyond Tunderdome, som är den sista av de tre Mad Max filmerna med Mel Gibson. Här får vi följa hur Max blir en pjäs i ett politiskt rävspel i en liten ökenstad. När han lämnar staden blir han istället ledare för en arme av barn.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Mad Max 2 The Road Warrior

Mad Max 2 The Road Warrior

Åter ett Mad Max filmtips, denna gången är det The Road Warrior, andra filmen i samlingen. Vi får åter följa Max som åker runt och patrullerar vägarna i jakt på bensin. När han stöter på en litet samhälle som har en som har en egen oljepump. Problemet är bara att dom är omringade av ett gäng banditer.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Mad Max

Mad Max

Här kommer eftermiddagens filmtips, och det är filmen Mad Max från 1979. Filmen utspelar sig i Australien i en typ av framtidsvärld. Vi får följa med polisen Max som hamnar i bråk med ett motorcykel gäng. Gänget väljer att göra bråket personligt vilket de inte skulle ha gjort för nu får det Max efter sig.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Get the Gringo

Get the Gringo

Get the Gringo

Dagens filmtips är en film som heter Get the Gringo med Mel Gibson och Peter Stormare. Här får vi följa en yrkeskriminell man som försöker fly från rättvisan i USA men som hamnar i klorna på 2 koruppta mexikanska poliser. Istället för att njuta av sitt byta får han tillbringa sommaren i ett mexikanskt fängelse.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Edge of Darkness

Edge of Darkness

Morgonens filmtips blir Edge of Darkness där vi får följa polisen Thomas Craven som undersöker mordet på sin dotter. Under tiden upptäcker han att hon har haft ett hemligt liv vid sidan om sitt vanliga liv. Ju längre Thomas Craven kommer i sin undersökning ju farligare blir det för han.

Läs mer om filmen samt se trailer…