Philomena


philomena-movie-poster-2

Philomena

Ett av dagens filmtips är filmen Philomena, som är en gripande drama film där en journalist väljer att följa upp en historia om en kvinna som är på jakt efter sin son. Hon var tvungen att ge upp sin son i unga dagar och är nu på jakt efter att hitta sin son igen.


Filmkritikerna diskuterar:

Helena Olmås:
Historien om Philomena Lee är otroligt gripande, och det var med skräckblandad förtjusning som jag satte mig i biosalongen. Jag har otroligt lätt till tårar, misstänkte att det skulle bli en jobbig gråtfest utan dess like och jag fick mina farhågor bekräftade med råge.
Judi Dench är helt briljant i rollen som Philomena, och hon levererar en känsla som sträcker sig utanför duken och träffar rakt i hjärtat. Hon har en fantastisk förmåga att framkalla känslor och under hela filmen har jag en diffus smärta i kroppen när jag tänker på att det faktiskt är en sann historia som rullar framför mina ögon. Steve Coogan är minst lika bra i sin rolltolkning av Martin Sixsmith, och dynamiken mellan de två blir tidvis smått magisk.
Trots det mörka ödet som genomsyrar filmen känns den dock inte nattsvart och tragisk. Humorn har smugit sig in på ett fint sätt och det är väldigt skönt att få skratta lite mellan oroskänslan i magen och tårarna. Det är nog just humorn som sätter den extra guldkanten på filmen och gör betyget komplett. En fantastisk film som bara måste ses!

Filmtrailer:

Betyg : 5 rensade tårkanaler av 5 möjliga

Länkar om filmen:
IMDB

Related Posts with Thumbnails

Speak Your Mind

*