The Company You Keep


The Company You Keep

Jim Grant arbetar som advokat i en amerikansk småstad och lever ett bra liv tillsammans med sin 11-åriga dotter. En dag blir han ombedd att hjälpa en kvinna vid namn Sharon Solarz som blivit gripen, misstänkt för ett mord som begicks i samband med ett bankrån på 1970-talet. Det visar sig bli mer invecklat än vad någon anar, och Jim hamnar i en sits som är minst sagt stressande där han får dras med journalisten Ben Shepard (Shia LeBeouf) i hasorna. Robert Redford både regisserar och spelar huvudrollen i denna politiska thriller, och han ackompanjeras av klassiska stjärnor som Nick Nolte, Susan Sarandon och Chris Cooper.


Filmkritikerna diskuterar:

Helena Olmås:
Det tar ett tag innan jag kommer in i stämning i filmen, och den är faktiskt lite segstartad trots att saker och ting händer ganska direkt när filmen rullar igång. Spänningen som jag hade väntat mig kommer aldrig riktigt igång, men vändningarna är snabba och många i filmen och det väger upp det där nagelbitandet som inte riktigt infinner sig.
Faktum är att vändningarna kanske räddar hela filmen från att bli sådär typiskt amerikanskt förutsägelsefull och uträknad som jag anar redan i början, och jag kommer på mig själv med att le i stolen och tänka ”tack” när något oväntat händer som får mig att glömma bort att det här nog kommer att bli en helt ”vanlig” amerikansk thriller som går ganska obemärkt förbi.
Men visst – Redford gör en ok roll. Nolte också. Shia LeBeouf (som gjorde en lysande roll i Lawless) som den extremt grävande journalisten Ben Shepard kanske inte gör sin bästa roll någonsin, men han är sådär lagom irriterande som en journalist ska(?) vara.
All in all – The company you keep lämnar inga djupa spår i mig på något plan, även om jag fick både skratta och gråta en skvätt. Den är absolut sevärd, men inte mer än så.

Filmtrailer:

Betyg : 3 identitetsbyten av 5 möjliga

Länkar om filmen:
IMDB

Related Posts with Thumbnails

Speak Your Mind

*