The Dictator


The Dictator

The Dictator

Dagens filmtips är The Dictator som är skriven av Sacha Baron Cohen. Vi får följa med General Aladeen som är diktator som gör allt för att hans land inte ska förstöras av demokrati. Vilket inte visar sig vara så lätt när hela ens land hatar en och omvärlden fördömer än. Men han gör ändå sitt bästa och beslutar sig för att tala inför FN för att lugna alla.


Filmkritikerna diskuterar:

Erik Fellman: Jag älskade The Dictator, dock har jag även gillat alla Sacha Baron Cohens tidigare filmer så som Bruno, Borat, Ali G Indahouse m.m. Den här filmen är mer som Ali G Indahouse än hans andra filmer. Den här gången spelar Sacha Baron Cohen en diktator för ett okänt land i Afrika, men det visar sig snabbt att vara en diktator är inte så lätt som det ser ut. Vi möts direkt av hans sätt att spela och driva med stereotyper. Han lämnar ingen stereotyp orörd igenom hela filmen och alla får en känga av hans humor. Utan att avslöja för mycket så älskar jag hans sätt att förklara fördelarna med en diktatur för usa och världen. Vad tycker ni som har sett filmen?

Sandis: The Dictator var en kul komedi med en överdriven, och rolig, handling. Filmen ligger i ungefär samma nivå som Borat och Bruno, fast jag tycker att den var lite mildare än Sasha Baron Cohens tidigare filmer. Filmen var rolig och sjuk som hans filmer brukar vara. Om man gillar filmer som Bruno, Borat eller Ali G så tror jag att man kommer att gilla även den här filmen.

Filmtrailer:

Betyg : 4 av 5 möjliga

Länkar om filmen:
IMDB

Related Posts with Thumbnails

Speak Your Mind

*