The Hunger Games


The Hunger Games

The Hunger Games

Dagens filmtips är The Hunger Games som är en sci-fi drama film. Varje år får invånarna följa en stor direktsänd tävling där ungdomar i åldern tolv till arton år tävlar för sitt liv. 24 ungdomar varav 12 tjejer och 12 killar möts i en arena där bara en kan gå ut som en vinnare.


Filmkritikerna diskuterar:

Erik Fellman: The Hunger Games var väldigt lång och väldigt seg, den är två timmar och 22 minuter vilket kändes när man såg filmen. Visst är allt över två timmar långt, men det finns ändå filmer som klarar av att vara så långa, det gjorde inte den här filmen. Det tar evigheter innan dom kommer igång till de filmen faktiskt handlar om, och väl där blir det mer av en dockhussåpa än en fight till döden. Filmen känns lite som the Running man men jag måste säga att jag gillade the Running man mycke bättre än den här filmen. Visst jag har inte läst böckerna och kan inte jämföra om det är bättre eller sämre, kanske inte heller är rätt målgrupp för filmen. Men jag kan tyvärr inte rekommendera någon att se den här filmen, se den på egen risk. Vad tycker ni som har sett filmen? har jag rätt? eller fel?

Filmtrailer:

Betyg : 2.5 sponsorer av 5 möjliga

Länkar om filmen:
IMDB

Related Posts with Thumbnails

Comments

  1. The Hunger Games verkar absolut sevärd!

  2. Det kan jag göra! Kul att höra olika åsikter om filmen.

  3. re: hej erik! jo, jag tyckte nog att den var helt okej, den var till och med bättre än vad jag hade trott. Jag brukar tänka mig att filmer delas in i tre kategorier: dålig (valfri romcom, high school, tween osv) okej (the hunger games) och kanonbra (pulp fiction, the godfather, inception osv.). till en början tyckte jag att kamerarbetet var lite överdrivet, men ju längre filmen gick kändes det bättre och bättre, hellre lite överdrivet med den handhållna kameran (skakningar) när det var jobbigt/påfrestande/ovisst och en fast när tempot var lugnare osv. tempot i filmen var också bra tycker jag med omväxlande snabba och långsamma scener. sedan hade inte jag något problem med tiden, tycker till och med att vissa saker hade kunnat förklaras mer ingående, t.ex. de där scenerna med brödet och kanske också slutet av filmen, fast det kanske kommer i nästa. sedan tycker jag att jennifer lawrence var riktigt duktig, som vanligt. det enda som jag hade önskat var att den kanske kunde ha varit lite råare, men med en 11 års-gräns var den helt okej. jag skulle rekommendera den!

  4. Sv: Hej! Har du läst boken? Filmen blir mycket mer sevärd om du läser den först.
    Kram

  5. Inte läst boken, men kanske får ta och göra det och se om filmen. Men tror ändå jag kommer tycka att den är seg innan den kommer igång.

Speak Your Mind

*