The Stig-Helmer Story


The Stig-Helmer Story

The Stig-Helmer Story

Onsdagens filmtips blir filmen The Stig Helmer Story, som tar med oss på en resa genom Stig Helmer Olssons liv. Här får vi se hur Stig H Olssons liv var innan han gav sig ut på sina sällskapsresor och innan han blev ett golf proffs. Vi får följa med när Stig hittar sin stora kärlek och hur hela den kärlekshistorien går.


Filmkritikerna diskuterar:

Erik:
The Stig-Helmer story är mycket bättre än hälsoresan och skulle nästan kunna säga att den är bättre än Den Ofrivillige golfaren. Men inget slår dom tre första filmerna där vi får stifta bekantskap med Stig H Olsson. Här får vi följa Stig H i tre steg i hans liv, när han är ett ungt barn, sen får vi följa han in i hans ungdom och sist när han är en gammal pensionär. Den här filmen ger oss svaren på frågor så som varför blev Stig H så som han är i sällskapsresan filmerna. I hop med den här filmen så släpps även en bok som heter The Stig-Helmer Stories och den kan jag verkligen rekommendera för alla som gilla han tidigare filmer. Vad tycker ni som har sett filmen?

Filmtrailer:

Betyg: 3 Resor av 5 möjliga

Länkar om filmen:
IMDB

Related Posts with Thumbnails

Comments

 1. The Stig-Helmer story överraskar mig faktiskt lite. Efter den usla femte filmen Hälsoresan hade jag definitivt inga större förhoppningar men jag kom på mig själv med att må riktigt gott över filmen. Det ska inte missförstås nu för det är ingen succefilm på något sätt men att må gott räcker ju långt. Det finns några riktigt roliga scener och några riktigt sega. Svårt att tillfredsställa allas smak givetvis

  Personligen delar jag in de fem första filmerna i två grupper. Grupp ett är de filmerna jag gillar och dessa är Sällskapsresan, Snowroller och den ofrivillige golfaren. Grupp två är den mycket sämre SOS och den dåliga Hälsoresan. Så var placerar jag då in The Stig Helmer Story? Mitt emellan men mycket närmre grupp ett än grupp två.

  Tack Lasse Åberg för fyra av de sex filmerna
  Mikael

 2. Då tycker vi nästan lika då, de filmer jag gillar är sällskapsresan, Snowroller och SOS medan Hälsoresan och ofrivillige golfaren inte va nån höjdare enligt mig.
  Men jag kan rekommendera boken om du gillar dom tidigare filmerna.

  //
  Erik

 3. Henrik Petersson says

  Kan i min värld inte förstå hur man kan ranka Den ofrivilliga golfaren, och ännu mindre The Stig Helmer Story framför SOS. SOS är enligt mitt tycke en definitiv trea.

Speak Your Mind

*