Våtmarker


VÅTMARKER affisch.indd

Våtmarker

Morgonens filmtips eller snarare varning är filmen Våtmarker. Här får vi följa Helen som gör allt man inte får göra om man är en ung kvinna idag. Hon lever livet på sitt sätt även om det kommer med ett rätt så kraftigt pris.


Filmkritikerna diskuterar:

Erik Fellman/span>:
Går ni och ser Våtmarker så kommer ni verkligen inte glömma den i första taget tyvärr. Det här är en film som sätter och inte snabbt lämnar dig tyvärr. Filmen håller ett högt tempo och det vi får se är Helen hur hon lever och hur hennes uppväxt var. Våtmarker är otroligt grafisk film som inte lämnar något åt fantasin. Filmen börjar lite lättsamt men går snabbt i en mörkspiral neråt och är inte alls lika komiskt framåt slutet. Kan tyvärr inte rekommendera någon att se filmen, även om filmen klarar bechdeltestet. Filmen är på Tyska med svenska undertexter och går upp på bio i Sverige idag.

Helena Olmås:
Redan i första scenen börjar jag förstå vart det här ska ta vägen. En ung kvinna som med bara fötter vadar in på en översvämmad allmän toalett, för att i nästa minut sätta sig på den extremt smutsiga ringen och gnida sitt bara underliv ett par varv runt toalettstolen. Illamåendet infinner sig redan efter fem minuter och det blir bara värre och värre för varje scen.
Filmen är ett mörkt och vidrigt smörgåsbord av kroppsvätskor, blod, smuts och ångest, och jag hinner helt ärligt inte ens reflektera över skådespelarna och deras eventuella talanger, eller filmens mening heller för den delen. För mig som dessutom har smått blodskräck och blir extremt äcklad av den röda vätskan är filmen en ren mardröm. Flera gånger får jag krypa ner i min stora krage på tröjan och hålla för öronen, jag klarar inte ens av att höra ljuden. Det är ett 100 minuter långt lidande, och även om jag skrattar till ett par gånger beror det varje gång på att scenen framför mig är så sjuk så att jag skrattar av ren uppgivenhet.
Jag kan helt ärligt inte rekommendera någon att se filmen. Någonsin.

Filmtrailer:

Betyg : 1 Pizza av 5 möjliga

Länkar om filmen:
IMDB

Related Posts with Thumbnails

Comments

  1. Kanske den sämsta filmen jag har sett…någonsin. Mår fortfarande illa.

Speak Your Mind

*