War Horse


War Horse

War Horse

Onsdagens filmtips blir filmen War Horse som handlar om en häst till större delen av filmen. Vi får följa hur Albert tränar upp en ung häst och de bildar ett sorts band mellan de båda, men en dag så säljs Alberts häst till militären och de skiljs åt, men den dagen Albert blir tillräckligt gammal går han med i kriget på sin jakt efter sin häst.


Filmkritikerna diskuterar:

Zeroc:
War Horse är en bra och gripande historia om en liten grabb och hans häst. Det är en historia som både säger att man aldrig ska ge upp men att det inte alltid går som man hoppats heller för den delen. Regissör för den här filmen är Steven Spielberg och han vann nyligen en Gloden Globe för tintin filmen. Vi får följa två delar i den här filmen, den ena är hästens historia och vad som händer med den efter att den skiljs åt från Albert och den andra delen är Alberts historia och om vad som händer han tills de båda återförenas. Jag rekommenderar alla att sen den här filmen. Vad tycker ni som har sett den?

Filmtrailer:

Betyg : 3,6 hästar av 5 möjliga

Länkar om filmen:
IMDB

Related Posts with Thumbnails

Comments

  1. Hmmm, den handligen påminner om en bok jag älskade som barn… den hette ”Joey” vilket var hästens namn… måste kolla denna film!

  2. snubblade in här och kunde inte undgå kommentaren, ”war horse” är baserad på en bok, på engelska är titeln såklart war horse, men på svenska är den just Joey! Blev själv väldigt förvånad när jag fick reda på detta då jag med älskade boken, att se filmen var bara ett måste, helt underbar film!

  3. Vad roligt att du gillade filmen också.

  4. Perfekt söndagsfilm. Kan inte annat än att rekommendera den.

  5. hästmänniska som jag är hade jag enorma förhoppningar på den här filmen, och tyvärr uppfylldes de inte. den var bra, det kan jag inte neka, men den saknade så mycket som jag ville ha. bland annat tyckte jag att de visade bandet mellan häst och människa alldeles för dåligt, och det kändes som att de inte riktigt fick ihop allt som var med i boken. jag har inte läst boken själv, men hela filmen kändes lite halvdan, så jag tror att de fick svårt att få med allt. men som sagt, det var fortfarande en bra och sevärd film.

  6. den var otrolig!!
    jag älskade filmen!!
    men grät på tåtyr scenerna.

Speak Your Mind

*