Alan Arkin

Alan Arkin
Namn: Alan Arkin
Född: 1934-03-26
Övrigt:
Alan Arkin är en Academy Award -vinnande amerikansk skådespelare som också är en hyllad regissör, producent , författare, sångare och kompositör.
Han föddes Alan Wolf Arkin den 26 mars 1934 i Brooklyn, New York, i en familj av judiska intellektuella från Ryssland och Tyskland.
År 1946 den Arkins flyttade från Brooklyn till Los Angeles, Kalifornien.
Hans far , David Arkin , var konstnär och författare , som arbetade som lärare, och förlorade sitt jobb bara för han vägrade att svara på frågor om hans politiska tillhörighet under 1950 Red Scare .
Hans far utmanade politiskt partisk uppsägning och så småningom segrade , men tyvärr var efter hans död.
Hans mor, Beatrice Arkin , delade hans fäder åsikter.

Stand Up Guys

stand_up_guys

Stand Up Guys

Tisdagens filmtips är filmen Stand Up Guys där vi får se Al Pacino, Christopher Walken och Alan Arkin i huvudrollerna. Det är en actionladdad komedi där vi får följa ett gäng pensionerade gangsters som för att återförenas för en sista natt med gänget. Efter att inte ha setts på lång tid är fortfarande vänskapen minst lika stark som vid sin höjd av deras vänskap.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Sunshine Cleaning

Sunshine Cleaning

Filmtipset idag handlar om den ensamstående mamman Rose. I High School var hon populär och alla killar tyckte om henne. Därefter blev hon gravid och hon blev städare. För att få in mer pengar beslutar hon sig för att starta en städfirma med sin syster Norah. Därmed får vi se alla roliga och mindre roliga saker de två systrarna får vara med om…

Läs mer om filmen samt se trailer…