Alien


Alien

Ett av dagens filmtips är filmen Alien, där vi får följa ett bogserings rymdskepp som skickas att undersöka en mystik signal i rymden. Men när dom kommer till den främmande planeten så hittar dom ingen människor, utan de enda livet på planeten är någon sorts av parasit djur som försöker hitta en värd att koppla ihop sig med.


Filmkritikerna diskuterar:

Erik Fellman:
Såg precis om Alien och vet inte när jag såg den innan de, men det var länge sen. Filmen är från 1979 men den fungerar minst lika bra idag. Specialeffekterna, musiken och några av skådespelarna gör att filmen blir väldigt spännande. Måste säga att första Alien filmen fungerar lite som Hajen filmen, spelar ingen roll att filmen gjordes för över 30 år sen, den fungerar minst lika bra idag. Man rycker till minst lika mycke när man ser den idag som för länge sen. Och precis som hajen så är det enda som skiljer de lite från dagens samhälle är kläderna och i Aliens fall datorerna. Ridley Scott är regissören för den första Alien filmen, men han återkommer i filmen Prometheus där han är både producent och regissör för filmen. Många förknippar Ridley Scott med Alien just för att de var en av hans första stora filmer som han regisserade samt att filmen har fått lite av en kult status. I första filmen blir vi även bekanta med Ripley som spelas av ingen mindre än Sigourney Weaver i filmen, och Alien filmen blev hennes första stora film där hon spelar huvudrollen. Sen får vi även bekanta oss med Ash som spelas av Ian Holm, men som många idag känner igen pga sin roll som Bilbo i Sagan om ringen filmerna. Men Alien är en film som ska ses i ett mörkt rum för bästa effekt och är ni sugna på en klassiker så ta och se om Alien, har ni däremot inte sett Alien ta och se den på en gång.

Filmtrailer:

Betyg : 4.5 ägg av 5 möjliga

Länkar om filmen:
IMDB

Related Posts with Thumbnails

Comments

  1. Hej alla skräckfilms fans! Vi är två studenter från Linköpings universitet som håller på med en studie om skräckfilmsfans och skulle behöva ett par intervjupersoner. Intervjuerna kan ske genom att vi träffas i Norrköping eller via telefon alternativt mail. Självklart får man vara helt anonym om så önskas! Det vi är intresserade av är att veta vad ni gillar med skräckfilm och hur ni ser på er egen roll som skräckfilmsfans. Hör av er till vår mail: skrackstudie@gmail.com

Speak Your Mind

*