Sigourney Weaver

Sigourney Weaver
Namn: Sigourney Weaver
Född: 1949-10-08
Övrigt:
Sigourney Weaver föddes Susan Alexandra Weaver på sjukhuset Leroy Hospital i New York. Hennes far Sylvester L Weaver Jr. jobba på TV och ville att hon skulle heta Flavia när hon föddes. Hennes mamma Elizabeth Inglis var en brittisk skådespelerska som offrade sin karriär för familjen. När Sigourney Weaver växte upp så var hon väldigt lång i tidig ålder vilket ledde till att de andra barnen på skolan retade henne.

Alien: Resurrection

Alien: Resurrection

Ett av kvällens filmtips är Alien Resurrection, där vi åter får träffa Ripley och Aliens. Filmen utspelar sig 200 år efter att Ripleys död. Men forskare har med hjälp av hennes dna lyckats återskapa Ripley, men dom har inte lyckats skapa henne precis som förut. Nu är hon istället en sorts människa/alien hybrid.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Alien³

Alien 3

Kvällens filmtips är tredje alien filmen Alien 3 där vi åter får träffa Sigourney Weaver som Ellen Ripley. Den här gången får vi följa hur hon krasch landar på en fängelseplanet, men utöver farliga brottslingar så har det även smugit sig med en Alien. Som sakta men säkert börjar döda alla i fängelset.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Aliens

aliens

Aliens

Morgonens filmtips är filmen Aliens, som är den andra filmen i Aliens serien. Ripley hittas när hon åker genom rymden i sin flykt från den hemska planeten med Aliens, men företaget som hon jobbar för har svårt att tro på henne. Då dom valt att bygga en koloni på den planeten där Ripley påståt att allt har hänt. Men ingen på kolonin har märkt av några Aliens, men med koordinater som dom får av Ripley skickar dom ut ett gäng för att undersöka de hon sagt och strax därefter så försvinner all kontakt med kolonin och Ripley ihop med ett gäng militärer skickas till planeten igen för att se vad som har hänt.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Alien

Alien

Ett av dagens filmtips är filmen Alien, där vi får följa ett bogserings rymdskepp som skickas att undersöka en mystik signal i rymden. Men när dom kommer till den främmande planeten så hittar dom ingen människor, utan de enda livet på planeten är någon sorts av parasit djur som försöker hitta en värd att koppla ihop sig med.

Läs mer om filmen samt se trailer…