Winona Ryder

Winona Ryder
Namn: Winona Ryder
Född: 1971-10-29
Övrigt:
Winona Ryder föddes Winona Horowitz som uppkallats efter den stad i vilken hon föddes , Winona , Minnesota.
Hon växte upp i en ranch kommun i norra Kalifornien som inte hade någon el.
Hon är guddotter till Timothy Leary .
Ryder flyttade med sina föräldrar till Petaluma , Kalifornien när hon var tio och inskrivna i klasser vid American Conservatory Theater .
Vid 13 hade hon en video audition till filmen Desert Bloom (1986) , men fick inte rollen.
Regissören David Seltzer fick dock syn på henne och gav henne rollen i Lucas (1986).

Frankenweenie

Frankenweenie

Frankenweenie

Frankenweenie

Ett av tisdagens filmtips är Tim Burtons Frankenweenie. Här får vi följa en historien om en pojke och hans hund. Efter att Victor en dag förlorar sen älskade hund Sparky bestämmer han sig att använda vetenskapens krafter för att få tillbaka sin hund. Men Victor får problem att hålla sitt experiment för sig själv.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Alien: Resurrection

Alien: Resurrection

Ett av kvällens filmtips är Alien Resurrection, där vi åter får träffa Ripley och Aliens. Filmen utspelar sig 200 år efter att Ripleys död. Men forskare har med hjälp av hennes dna lyckats återskapa Ripley, men dom har inte lyckats skapa henne precis som förut. Nu är hon istället en sorts människa/alien hybrid.

Läs mer om filmen samt se trailer…

The Dilemma

The Dilemma

The Dilemma

Ett av dagens filmtips blir filmen The Dilemma där vi får följa Vince Vaughn och Kevin James som spelar bästa vänner. De båda vännerna håller på att jobba på ett väldigt viktigt kontrakt som de bara måste få för att inte förlora alla sina pengar. Problemet är bara att Vince Vaughn upptäcker att Kevin James fru i filmen är otrogen, och nu vet han inte om han ska berätta innan de är klara eller inte.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Black Swan

Black Swan (2010)

Denna mörka dramafilm blir kvällens filmtips. Den handlar om Nina Sayers, en ung flicka vars dröm blir uppfylld när hon får rollen som Svandrottningen i Svansjön. En roll som är tung att bära och Nina blir mer paranoid med tiden och anammar den mörka sidan hos den vita svanen..

Läs mer om filmen samt se trailer…