Trance

Trance

Trance

Morgonens filmtips är ingen mindre än filmen Trance. Här får vi följa Simon som jobbar som en auktionsförrättare. En dag väljer han att samarbeta med ett gäng kriminella i en kupp att stjäla en tavla. Men under kuppen slår Simon i huvudet och tappar minnet, vilket leder till att han glömmer bort vart han gömt tavlan.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Black Swan

Black Swan (2010)

Denna mörka dramafilm blir kvällens filmtips. Den handlar om Nina Sayers, en ung flicka vars dröm blir uppfylld när hon får rollen som Svandrottningen i Svansjön. En roll som är tung att bära och Nina blir mer paranoid med tiden och anammar den mörka sidan hos den vita svanen..

Läs mer om filmen samt se trailer…

La Haine

La Haine

La Haine är en film från 1995, regisserad av Mathieu Kassovitz (även gjort Gothika och spelar den udda fotosamlaren i Amélie från Montmartre). Filmen handlar om de tre vänenrna Vinz (Vincent Cassel), Hubert (Hubert Koundé) och Saïd (Saïd Taghmaoui). Man får följa dem under en dag efter en natts upplopp som har lett till att Abdel skjuts och nu vårdas på sjukhus. Vinz har hittat vad de tror är vapnet som skjutit Abdel och filmen visar de tre vännernas diskussioner om hur de ska agera efter skjutningen…
[Read more…]