Carrie


carrie-poster-2013

Carrie

Carrie är en ny version av den klassiska filmen med samma namn från 1976. Vi får följa Carrie White (som spelas av Chloë Grace Moretz) som är utstött och mobbad i skolan. Hennes djupt religiösa mamma (Julianne Moore) försöker skydda henne från omvärlden och vill inte se sin dotter sårad. Till slut blir Carrie så pressad av sin omgivning att hon utvecklar övernaturliga krafter och använder dom för att hämnas.


Filmkritikerna diskuterar:

Emelie Ljung:
Jag har inte sett originalfilmen och hade därför inga förutfattade meningar innan jag såg denna film. Jag kan därför inte göra någon jämförelse utan bara beskriva vad jag tycker om just den här versionen. Det är på sätt och vis en skräckfilm men känns mest som ett obehagligt drama. Carrie är en riktigt bra film på många sätt. Den är välgjord och skådespelarna gör ett väldigt bra jobb. Den här versionen har moderniserats och mobbingen av Carrie sker nu bl.a. med hjälp av smartphones och internet. Filmen belyser problemet med denna ”moderna form” av mobbing och hur elaka människor kan vara mot varandra. Genom hela filmen finns en obehaglig stämning och man lider verkligen med Carrie. Hennes relation med mamman är mycket speciell och skådespelarna gör ett bra jobb med att få till stämningen dem emellan.
Jag tror att filmen kommer tilltala både tonåringar och vuxna och den har ett otroligt viktigt budskap. Jag vill inte avslöja alltför mycket, men jag rekommenderar er att gå och se den!

Filmtrailer:

Betyg : 3 blodiga effekter av 5 möjliga

Länkar om filmen:
IMDB

Related Posts with Thumbnails

Speak Your Mind

*