Ego


ego

Ego

Kvällens filmtips är en svensk film med namnet Ego. Här får vi följa den 25-årige Sebastian som bara bryr sig om yta och utseende. Det enda han gör är festar och raggar och drömmer om en musikkarriär. När allt ser ut som de kommer gå vägen för Sebastian så händer en olycka och han förlorar synen och måste snabbt omvärdera sitt liv.


Filmkritikerna diskuterar:

Erik Fellman:
Hade jag vart runt 12-20 år så hade jag nog gillat Ego mer än vad jag gjorde idag. Den var väldigt förutsägbar och man har sett såna historier 100gånger innan. Både Martin Wallström och Mylaine Hedreul gör sina roller bra. Men det räcker tyvärr inte för att jag ska falla för Ego. Men är ni i åldern 12-20 så kommer ni säkert finna filmen bättre än vad jag gjorde.

Helena Olmås:
Förväntningarna på filmen var rätt låga när jag satte mig i salongen, eftersom jag har förstått att jag förmodligen är ungefär 10 år äldre än publiken den är riktad till.
Kan inte säga att jag blev positivt överraskad direkt, filmen levde upp till precis de låga förväntningarna som jag hade. Storyn är i är väldigt förutsägbar, och även om huvudrollsinnehavarna gör ett ok jobb kommer Ego aldrig att hamna på någon av mina topplistor över svenska filmer. Förmodligen kommer jag knappt ihåg den om ett år.
Det är dock bitvis underhållande och en viss igenkänning när livet runt Stureplan kablas ut som en ytlig och utåt sett väldigt snygg värld, och jag sitter och ler lite åt hela cirkusen. Visst blir det då och då även lite känslosamt, och storyn bakom – en extremt ytlig och utseendefixerad ung kille blir blind och livet får en annan mening – är ju onekligen bra filmmaterial. Hade jag varit 20 år hade jag förmodligen gillat filmen, men nu känns den mest platt och lite tråkig.

Filmtrailer:

Betyg : 2 Shoots av 5 möjliga

Länkar om filmen:
IMDB

Related Posts with Thumbnails

Speak Your Mind

*