Elysium


Elysium

Elysium

Dagens filmtips är en film som utspelar sig år 2154 vid namn Elysium. Här bor de rika i en rymdstation ovanför jorden som kallas Elysium. Kvar på den nu överbefolkade jorden försöker de flesta att fly den fattigdom och kriminalitet som finns. Men nu finns det en man vid namn Max som har en chans att skapa jämlikhet mellan dessa två världar.


Filmkritikerna diskuterar:

Erik Fellman:
Elysium är en helt okey film sci-fi film med vi mot dom känsla. Matt Damon som spelar rollen som den föräldralösa Max som efter en livsomvändande händelse så tar Max äntligen tag i sin eviga dröm om att ta sig till Elysium, kosta vad det kosta vill. Det hela blir mer spännande av att allt måste göras inom en viss tid innan det är för sent. Filmen är välgjord men den bjuder inte på några direkta överraskningar. Man har sett det här upplägget tusen gånger och lär får se det minst tusen gånger till.

Maral Jolstedt:
Elysium är Neill Blomkamps senaste film efter hans förra, helt fantastiska, District 9. Elysium påminner mycket om District 9 och det går inte att ta miste på att det är samma filmskapare.

Elysium blandar modern science-fiction med grått och smutsigt u-landsformat på ett trovärdig och vackert sätt. Filmen har också några sekvenser där ljudet och de visuella effekterna samverkar riktigt bra vilket skapar en skön bioupplevelse! Det som däremot drar ner upplevelsen något är rollfigurerna och handlingen som kanske inte når hela vägen fram. Karaktärerna känns ibland överdrivna och slutet lite menlöst tyvärr.

Vi ser kända och respekterade skådespelare i Elysium (såsom Matt Damon och Jodie Foster), men jag kan inte låta bli att undra om det inte är på bekostad av lite extra finess som filmen saknar. En härlig överraskning är dock att huvudrollsinnehavaren från District 9 (Sydafrikanen Sharlto Copley) har en ganska stor roll även i denna film.

Elysium är bra, kanske till och med sevärd, men den långt ifrån fantastiskt.

Filmtrailer:

Betyg : 3 Droider av 5 möjliga

Länkar om filmen:
IMDB

Related Posts with Thumbnails

Speak Your Mind

*