Matt Damon

Matt Damon
Namn: Matt Damon
Född: 1970-10-08
Övrigt:
Matt Damon föddes 1970 .
Hans far , Kent Damon är en aktiemäklare och hans mor , Nancy Carlsson- Paige en college professor dom är nu skilda.
Hans äldre bror, Kyle (f. 1967) , är en skulptör.
Matts första filmroll var en roll i Mystic Pizza (1988).
Hollywoods makt mäklare insåg hans potential som en seriös aktör när de såg honom spela en Gulfkriget veterinär som blev heroinist i Courage Under Fire (1996).
Damon och Affleck samarbetat på manuset till Good Will Hunting (1997), där de co-star .

The Monuments Men

TheMonumentsMen

The Monuments Men

Morgonens filmtips är The Monuments Men, en film av och med George Clooney. Filmen är baserad på en sann historia där vi får följa ett gäng soldater som har fått ett nästintill omöjligt uppdrag, nämligen att rädda konsten under andra världskriget innan tyskarna hinner förstöra den.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Elysium

Elysium

Elysium

Dagens filmtips är en film som utspelar sig år 2154 vid namn Elysium. Här bor de rika i en rymdstation ovanför jorden som kallas Elysium. Kvar på den nu överbefolkade jorden försöker de flesta att fly den fattigdom och kriminalitet som finns. Men nu finns det en man vid namn Max som har en chans att skapa jämlikhet mellan dessa två världar.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Behind the Candelabra

candelabra

Behind the Candelabra

Ett glittrande filmtips för dagen är Behind the Candelabra. Här får vi följa mannen som fanns innan Elvis, Elton John, Madonna och Lady Gaga nämligen Liberace. En otroligt begåvad pianist och underhållare som alltid glittrade på scen. Han lever ett väldigt extravagant liv när en sommaren Scott Thorson kommer in i hans omklädningsrum och liv.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Contagion

Contagion

Contagion

Ett av dagens filmtips blir filmen Contagion som har bio premiär den 21 oktober. Det är en thriller film där världens hotas av en dödlig sjukdom som sprids riktigt snabbt över hela världen. Vi får följa ett gäng läkare som arbetar med att ta hand om sjukdomen.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Hereafter

hereafter

Hereafter

Kvällens filmtips blir en drama film som heter Hereafter. I filmen Hereafter får vi följa tre personer vars öden påverkar varandra. Vi följa Marie Lelay som har en nära döden upplevelse som påverkar hennes liv. Sen får vi följa Marcus som förlorar sin bror Jason. Sist men inte minst får vi följa George som efter en olycka när han var liten kan komma i kontakt med döda människor. Under filmen får vi följa hur dessa tre personer kommer att mötas.

Läs mer om filmen samt se trailer…

True Grit

True Grit

True Grit

Morgonens filmtips är filmen True Grit som är en remake av originalet som kom 1969 med samma namn. Filmen utspelar sig under vilda västern tiderna i USA, och vi får följa med på berättelsen om en ung tjej som är fast besluten på att hitta sin fars mördare till varje pris. Till sin hjälp har hon en försupen U.S. Marshal och en Texas Ranger som inte kommer så bra överens alltid. Vi får följa med på jakten genom ett fantastiskt landskap efter en kallblodig mördare.

Läs mer om filmen samt se trailer…

The Adjustment Bureau

The Adjustment Bureau

Kvällens filmtips blir The Adjustment Bureau som har premiär idag. En spännande thriller film som blandas med en gnutta science fiction film. Vi får följa en politiker som förälskar sig i en ballerina. Men någon/något vill inte att de två ska falla för varann och gör allt för att de inte ska bli ihop.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Invictus

Invictus

Filmen handlar om Nelson Mandelas första tid som Sydafrikas president. Mandela försöker mot alla odds ena landet som är djupt präglat av apartheidtiden och rasism. Mandela ser ett tillfälle att få ett enat Sydafrika med hjälp av Springboks, landslaget i rugby och deras kapten Francois, spelad av Matt Damon.
[Read more…]