Morgan Freeman

Morgan Freeman
Namn: Morgan Freeman
Född: 1937-06-01
Övrigt:
Med en auktoritativ röst och lugna uppträdande , har denna ständigt populära amerikanska skådespelare vuxit till en av de mest respekterade skådespelaren genom tiderna.
Född i juni 1937 i Memphis, Tennessee , deltog den unge Freeman Los Angeles Community College innan han gick med i det amerikanska flygvapnet som mekaniker mellan 1955 och 1959.
Därefter fanns det en liten roll i thrillern Blade (1973) , sedan han spelade " Casca " i Julius Caesar (1979) (V) och titelrollen i Coriolanus (1979) (V).

Transcendence

transceposter

Transcendence

Kvällens filmtips är sci-fi filmen Transcendence . Där vi får följa en forskares jakt på AI och hur den leder han på en farlig väg när han försöker implementera sitt eget medvetande in i ett sånt program.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Olympus Has Fallen

olympus-has-fallen-poster

Olympus Has Fallen

Dagens filmtips är Olympus has fallen, varav olympus är kodnamnet för vita huset. Vita huset attackeras av ett gäng terrorister samtidigt som de lyckas kidnappa presidenten. När allt är i full gång så lyckas en före detta secret service agent in i vita huset för att göra allt i hans väg för att försöka rädda presidenten.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Oblivion

Oblivion-poster

Oblivion

Förmiddagens filmtips är ingen mindre än Tom Cruise nya Science-fiction film Oblivion. Filmen utspelar sig år 2077 en kort tid efter att jorden och vår måne blivit utsatt för ett utomjordiskt angrepp. Människorna har lyckats vinna kampen mot utomjordingarna, men på bekostnad av jorden som nu blivit obebolig. Alla människor har flyttat till Titan, en av Saturnus månar, och kvar på jorden finns Jack Harper (spelad av Tom Cruise) och han kompanjon. Deras främsta uppgift är att underhålla de maskiner som försörjer människorna på Titan med energi från jorden, men även att kämpa emot de utomjordingar som gömmer sig kvar.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Seven

Filmtitel

I filmen Seven så får vi följa två poliser (Brad Pitt & Morgan Freeman) som på en utryckning hittar en man som verkar ha dött medan han har ätit. Men bakom kylskåpet hittar de ordet ”Frosseri” och på en annan brottsplats så hittar de en man som är död och ordet ”Girighet” då börjar poliserna koppla ihop det att de kan vara en mördare som försöker mörda genom de sju dödssynderna.
KLICKA HÄR för att se trailern till filmen samt läs mer om filmen…

The Shawshank Redemption

The Shawshank Redemption

Dagens filmtips är inte direkt en ny film. I filmen The Shawshank Redemption så får vi följa Andy Dufresne som jobbar på en bank när hans liv plötsligt förändras och inte till det bättre då han blir dömd för mordet på sin fru och hennes älskare. Filmen utspelar sig 1940 och livet bakom galler är inte lätt men Andy hittar snabbt en vän bakom murarna vid namn Red
KLICKA HÄR för att se trailern till filmen samt läs mer om filmen…

Invictus

Invictus

Filmen handlar om Nelson Mandelas första tid som Sydafrikas president. Mandela försöker mot alla odds ena landet som är djupt präglat av apartheidtiden och rasism. Mandela ser ett tillfälle att få ett enat Sydafrika med hjälp av Springboks, landslaget i rugby och deras kapten Francois, spelad av Matt Damon.
[Read more…]