Tom Cruise

Tom Cruise
Namn: Tom Cruise
Född: 1962-07-03
Övrigt:

Den djupt religiös Tom föddes i juli 1962 i Syracuse, New York.
Den ende son (bland fyra barn ) av nomadisk föräldrar, tillbringade Tom sin barndom för evigt i rörelse, och när han var 14 , hade gått i 15 olika skolor i USA och Kanada.
Han bosatte sig slutligen i Glen Ridge , New Jersey, med sin mor och hennes nya man.
Även i gymnasiet , utvecklade han ett intresse av att agera och övergav sina planer att bli präst, och vid 18 års ålder på väg till New York och ett möjligt skådespelarkarriär.

Edge of Tomorrow

Edge_of_Tomorrow_Poster

Edge of Tomorrow

Kvällens filmtips är ingen mindre än den actionfyllda Edge of Tomorrow. Här får vi följa Cage som fastnar i en time loop under ett krig mot aliens. Då han återupplever samma strid varje dag så förbättras hans chanser för varje dag.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Oblivion

Oblivion-poster

Oblivion

Förmiddagens filmtips är ingen mindre än Tom Cruise nya Science-fiction film Oblivion. Filmen utspelar sig år 2077 en kort tid efter att jorden och vår måne blivit utsatt för ett utomjordiskt angrepp. Människorna har lyckats vinna kampen mot utomjordingarna, men på bekostnad av jorden som nu blivit obebolig. Alla människor har flyttat till Titan, en av Saturnus månar, och kvar på jorden finns Jack Harper (spelad av Tom Cruise) och han kompanjon. Deras främsta uppgift är att underhålla de maskiner som försörjer människorna på Titan med energi från jorden, men även att kämpa emot de utomjordingar som gömmer sig kvar.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Galapremiären för filmen Jack Reacher med Tom Cruise

Här kommer bilder från Galapremiären för filmen Jack Reacher där Christopher McQuarrie, Tom Cruise & Rosamund Pike.

Intervju med Tom Cruise

Här kommer en kort intervju med Tom Cruise som är på Sverige besök i samband med Galapremiären för filmen Jack Reacher. Där han spelar exmilitären Jack Reacher.

Jack Reacher

Jack Reacher

Dagens filmtips är Jack Reacher med den Sverige aktuella Tom Cruise. När en ensam skytt skjuter ner fem personer med sex skott så verkar polisen snabbt ha tagit sin man. Men det enda den misstänkta har att säga i förhören är ”Hämta Jack Reacher”. När Jack Reacher kommer till stan så börja en jakt på sanningen och Jack märker snabbt att det är någon som motarbetar han.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Rock of Ages

Rock of Ages

Rock of Ages

Dagens filmtips är Rock of Ages som går upp på bio i helgen. Här får vi följa hur en ung tjej som heter Sherrie som tar sig till Hollywood från landsorten i hop om att alla hennes drömmar ska slå in. När hon anländer till Hollywood så träffar hon nästan på direkten Drew som jobbar på en rockklubb men som drömmar om att själv få stå på scenen.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Rain Man

Rain man

Rain Man

Dagens filmtips är Rain Man. Charlie Babbitts pappa avlider och lämnar bort en stor summa pengar. Charlie, som tror att han är det enda barnet i familjen, blir arg och kollar upp var hans pappa har skänkt pengarna. Då visar det sig att Charlie har en autistisk bror som heter Raymond och tillsammans åker de runt i USA.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Mission: Impossible – Ghost Protocol

mission impossible 4 ghost protocol

Mission: Impossible – Ghost Protocol

Kvällens filmtips blir filmen Mission: Impossible – Ghost Protocol där vi åter får följa agenten Ethan Hunt och hans team. Då dom får skulden för en bomb i Ryssland så måste dom gå helt under radarn för att bevisa sin oskuld och rädda världen på en och samma gång.

Läs mer om filmen samt se trailer…