Simon Pegg

Simon Pegg
Namn: Simon Pegg
Född: 1970-02-14
Övrigt:
Engelsk skådespelare , författare och komiker Simon Pegg är son till en jazzmusiker och en tjänsteman.
Hans föräldrar skilde sig när Pegg var sju.
Han deltog vid universitetet i Bristol, och fick en kandidatexamen i drama.
I början av 1990-talet flyttade Pegg till London och började skapa en framgångsrik karriär inom stand-up comedy .
Tv möjligheter följde även roller i "Sex par byxor " (1995) , " Asyl " (1996) och "Vi vet var du bor " (1997).
År 1999 slog sig Pegg och Jessica Hynes upp att skriva och stjärna i kult serien " Spaced " (1999) , regisserad av Edgar Wright.
Serien presenterade också Pegg bästa vän , Nick Frost.
Peggs genombrott kom i filmen Shaun of the Dead (2004) , som han också skrev tillsammans med regissören Edgar Wright.

Star Trek Into Darkness

star-trek-2-into-darkness-poster

Star Trek Into Darkness

Torsdagens filmtips är ingen mindre är Star Trek Into Darkness. Här får vi åter följa besättningen på Enterprise som den här gången måste kämpa mot ett hot som kommer inne från organisationen. Kirk leder en jakt på en ensam brottsling in i en krigszon.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Run Fatboy run

Run Fatboy Run

Dagens filmtips är filmen Run Fatboy Run. Fem år efter att ha dumpat sin blivande fru vid altaret så bestämmer sig Dennis att göra allt för att få henne tillbaka. Det är inte så lätt som han tror men han bestämmer sig för att springa ett Maraton.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Mission: Impossible – Ghost Protocol

mission impossible 4 ghost protocol

Mission: Impossible – Ghost Protocol

Kvällens filmtips blir filmen Mission: Impossible – Ghost Protocol där vi åter får följa agenten Ethan Hunt och hans team. Då dom får skulden för en bomb i Ryssland så måste dom gå helt under radarn för att bevisa sin oskuld och rädda världen på en och samma gång.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Shaun Of The Dead

Shaun Of The Dead

Shaun Of The Dead

Fredagens filmtips blir filmen Shaun of the Dead, som är en underhållande skräck komedi. I filmen får vi följa Shaun som är fast i den gråa vardagen som är full av rutiner, när han förlorar sin flickvän så bestämmer han sig att det är tid för ändring och på samma veva bestämmer han sig för att fixa sitt förhållande med sin mamma, samt vinna tillbaka sin flickvän. Problemet är bara att nästan alla i samhället har förvandlats till zombies.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Hot Fuzz

Hot Fuzz

Hot Fuzz

Fredagens filmtips blir en riktigt bra film som heter Hot Fuzz. I den här brittiska filmen som påminner om kopps så får vi följa konstapel Nicholas Angel som förflyttas från storstaden till en liten by efter att hans kollegor blivit avundsjuka för att han är så bra. Men väl i den lilla byn så börjar snart ett par mystiska mord inträffa och vi får följa med på jakten efter den skyldiga.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Paul

Paul

Morgonens filmtips blir en rolig komedi film vid namn Paul, där vi får följa med två brittiska sci-fi nördar när det beger sig ut på en bilresa genom usa. De Clive och Graeme är riktigt förtjusta i aliens och ufon och har därför bestämt sig för att besöka lite välkända platser så som Area 51 osv. Men på sin resa springer de på en alien som heter Paul, och de bestämmer sig för att hjälpa Paul hem.

Läs mer om filmen samt se trailer…