Michael Nyqvist

How Did You Get Here?
Namn: Michael Nyqvist
Född: 1960-11-08
Övrigt:

Michael Nyqvist är född som Rolf Åke Mikael Nyqvist. Han utbildade sig på Teaterhögskolan i Malmö och blev känd genom beck filmerna.

John Wick

JohnWick

John Wick

Taglinen till filmens titel är ”Don’t set him off”, och man förstår rätt snabbt varför. John Wick är uppenbarligen ingen man leker med, och skulle man vara så urbota dum så att man gör inbrott i hans hem, slår ner honom ganska brutalt, stjäl hans kära Mustang och dessutom slår ihjäl hans hundvalp som hans avlidna fru har gett honom i present…då brinner det i huvudet på vår pensionerade, extremt hårdnackade hitman. En jakt på bilrånaren, hundmördaren och snorungen Iosef Tarasov (Alfie Allen) tar sin början och det är inte så svårt att räkna ut hur det här kommer att sluta om John Wick får som han vill.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Intervju med Vera Vitali och Michael Nyqvist

Vi fick chansen att intervjua Vera Vitali och Michael Nyqvist som spelar i filmen Min så kallade pappa, filmen går idag upp på bio så se till att se den.

Min så kallade pappa

MinSaKalladePappa

Min så kallade pappa

Dagens första filmtips är Min så kallade pappa där vi får följa Gravida Malin som inte har någonstans att bo när hennes pojkvän Frank för slut. Som sista utväg söker Malin upp sin pappa Martin som hon aldrig har träffat men hon är desperat.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Mission: Impossible – Ghost Protocol

mission impossible 4 ghost protocol

Mission: Impossible – Ghost Protocol

Kvällens filmtips blir filmen Mission: Impossible – Ghost Protocol där vi åter får följa agenten Ethan Hunt och hans team. Då dom får skulden för en bomb i Ryssland så måste dom gå helt under radarn för att bevisa sin oskuld och rädda världen på en och samma gång.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Abduction

Abduction

Abduction

Dagens filmtips heter ”Abduction”. Den handlar om 15-åriga Nathan som lever ett vanligt tonårsliv med vänner, alkohol och tjejer. En dag upptäcker han att något inte står rätt till med hans föräldrar, och det kommer att förändra hela hans liv.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Luftslottet som sprängdes

Luftslottet som sprängdes

Den här filmen är en fortsättning på Flickan som lekte med elden och utgör den sista delen i Millenium-trilogin. Traffickinghärvan som Blomkvist och Lisbet utreder visar sig vara större än de kunde tänka sig. På kuppen blir Lisbet anhållen för något som jag inte vill avslöja här 😉 Filmen involverar en rättegång med smaskiga avslöjanden, personer blir anhållna med mera…
[Read more…]

Flickan som lekte med elden

Flickan som lekte med elden

Det har gått en tid efter Vangerfallet och Blomkvists vardag är återställd till fortgå som det gjorde före all dramatik. En dag kommer Dag in i Milleniums redaktion med information om en stor traffickinghärva med många högt uppsatta personer inblandade. Mikael väljer att skriva om detta vilket än en gång får ögonbryn att rynkas och detta leder till att Dag och hans flickvän mördas. Lisbet kommer till undsättning igen…
[Read more…]

Män som hatar kvinnor

Män som hatar kvinnor

Mikael Blomkvist är en journalist som skriver för tidsskriften Millenium. Blomkvist döms till fängelse efter att ha publicerat felaktiga uppgifter i en artikel. Efter att ha tjänat sitt straff blir Blomkvist kontaktad av den rike Henik Vanger för att utreda ett 40 år gammalt försvinnande av hans brorsdotter Harriet Vanger. Han tar fallet men det finns personer i omgivningen som inte tycker om denna uppmärksamhet i fallet. Han får hjälp från oväntat håll då Lisbet Salander kontaktar honom…
[Read more…]