John Wick

JohnWick

John Wick

Taglinen till filmens titel är ”Don’t set him off”, och man förstår rätt snabbt varför. John Wick är uppenbarligen ingen man leker med, och skulle man vara så urbota dum så att man gör inbrott i hans hem, slår ner honom ganska brutalt, stjäl hans kära Mustang och dessutom slår ihjäl hans hundvalp som hans avlidna fru har gett honom i present…då brinner det i huvudet på vår pensionerade, extremt hårdnackade hitman. En jakt på bilrånaren, hundmördaren och snorungen Iosef Tarasov (Alfie Allen) tar sin början och det är inte så svårt att räkna ut hur det här kommer att sluta om John Wick får som han vill.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Presskonferens för filmen Man of Tai Chi med Keanu Reeves

Just nu håller dom bara på med det sista finliret innan filmen är helt klar. Och då filmen är samproducerad med film i Kina så börjar dom läsa upp ett meddelande där dom kritiserar Hollywoodfilmer och säger att det kinesiska folket har tröttnat på hollywoodfilmer som bara bygger på specialeffekter och ingen bra handling.

När Keanu Reeves får berätta om filmen så säger han att den handlar om en ung man som bor i Peking men som hamnar i en fighting grupp i ett försök att rädda sitt tempel. Han är en simpel budbärare men som också är en kämpe inom Tai Chi, och att filmen går ut på hur han förlorar sin oskuld och i slutändan måste konfrontera sig själv.

Lemore Syvan som är en av producenterna för filmen tvekade inte en sekund på att vara med efter att hon fick manuset av Keanu. Det var en jobbig process att få filmen gjord fortsätter hon med då dom fick nobben av väldigt många tills China Film Group steg in.

Keanu berättar hur han har haft ett nära samarbete med översättare under arbetet med den här filmen då den är på 3 olika språk och många av skådespelarna inte förstår engelska.

När Keanu får frågan om vad filmen betyder personligen för han så blir svaret att inte kompromissa med sig själv.

Trailer för filmen:

Henry’s Crime

Henry’s Crime

Ett av dagens filmtips blir filmen Henry’s Crime där vi får följa en man som felaktigt hamna i fängelse för ett bankrån han inte hade någon del i. Men när han kommer ut bestämmer han sig för att råna banken som han åkte fast för att råna fast han inte hade gjort det. Så vi får följa med på alla svårigheter som kan dyka upp när man ska råna en bank.

Läs mer om filmen samt se trailer…