Cannes

Filmfestivalen i Cannes, Cannesfestivalen eller det officiella namnet Festival de Cannes är som VM inom filmfestivaler. Filmfestivalen i Cannes grundades 1946. Här hittar ni filmer, nyheter och bilder från Filmfestivalen i Cannes.

Ruben Östlund åker till Cannes med filmen TuristenNu bär det av till Cannes igen för Ruben Östlund som senast han var där med en långfilm var 2008 och det var filmen De ofrivilliga. I år kommer han åka ner med filmen Turisten och i rollerna ser vi Johannes Bah Kuhnke, Lisa Loven Kongsli, Clara Wettergren och Vincent Wettergren.
Nedan följer en oredigerad version av presskonferensen som hölls tidigare idag:

The Immigrant


the-immigrant

The Immigrant

Söndagens filmtips är The Immigrant där vi får följa Ewa som kommer till USA och som snabbt faller offer för den kontrollerande Bruno som tvingar in henne i ett liv a prostitution. Vi får följa hennes kamp för att överleva.

Läs mer om filmen samt se trailer…

All Is Lost


AllIsLost

All Is Lost

Ett av dagens filmtips är en otroligt bra film vid namn All Is Lost. Här får vi följa en ensam man som är ute och seglar. Efter att hans båt krockar med en container tills havs så får han sin livs utmaning. Att försöka hålla sig vid liv och fortsätta leva fast han är strandad helt ensam.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Nebraska


nebraska

Nebraska

Ett av dagens filmtips är filmen Nebraska som hade premiär för ett år sen nästan i Cannes men som snart kommer ut i Sverige. Filmen handlar om en gammal och försupen far som bestämmer sig för att ta en tur till Nebraskaför att hämta hem vad han tror är ett pris på en miljon dollar.
Läs mer om filmen samt se trailer…

Borgman


Borgman

Borgman

Ett filmtips från Cannes är den holländska filmen Borgman. Där vi får följa Camiel Borgman när ”han” anländer till ett exklusivt bostadsområde. Nästan på direkten när Camiel kommer till området börjar saker att hända och fasader raseras.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Only God Forgives


onlygodforgives

Only God Forgives

Kvällens filmtips från Cannes är Only god forgives med Ryan Gosling. Vi får följa Julian som har flytt USA för att undvika rättvisan. Nu driver han en thaiboxningsklubb i Bangkok som en front för hans droghandel. Hans bror blir brutalt mördad och hans mor som är ledaren för en stor kriminell organistation i USA kommer till Thailand för att hämta kroppen och utkräva hämnd.

Läs mer om filmen samt se trailer…

SFI firar 50år


I måndags böjd Svenska filminstitutet in till pressträff och fest för att fira 50 år. Pressträffen börjar med att Anna Serner bjuder på ett välutfört tal om jämställdheten inom film och vad dom gör för att förbättra den. Vill man läsa mer om hur de jobbar med jämställdhetsfrågor kan man göra det här: http://www.sfi.se/jamstalldhet.

Anna pressenterade även deras nya sida augmentedsociety.se som har i uppgift att lyfta fram filmens roll i samhället.

Efter presskonferensen så bjöds det på fest som Stephanie G. Bonn och hennes underbara personal från Zap Events höll i. Det bjöds på god mat och underhållning i form av Edda Magnason som är aktuell i rollen som Monica Zetterlund i filmen Monica Z. Efter det så kom Håkan Hellström upp på scen ihop med Adam Lundgren som är akutell i den kommande filmen Känn ingen sorg.

Här kommer två korta klipp från deras uppträdande och efter det hittar ni bilder från pressträffen och festen:

1 av 2:

2 av 2:

Bilder från pressträffen och festen:

Behind the Candelabra


candelabra

Behind the Candelabra

Ett glittrande filmtips för dagen är Behind the Candelabra. Här får vi följa mannen som fanns innan Elvis, Elton John, Madonna och Lady Gaga nämligen Liberace. En otroligt begåvad pianist och underhållare som alltid glittrade på scen. Han lever ett väldigt extravagant liv när en sommaren Scott Thorson kommer in i hans omklädningsrum och liv.

Läs mer om filmen samt se trailer…