Edda Magnason

Edda Magnason
Namn: Edda Magnason
Född: 1984-08-22
Övrigt:
Edda Karin Hjartardóttir Magnason är född i Lövestads församling i Sjöbo. Hon är en svensk låtskrivare, artist och skådespelare. Hon bor nu i Stockholm och har släppt egna album, hon debuterade som skådespelare i filmen Monica Z där hon spelar Monica Zetterlund.

Intervju med Edda Magnason

Här kommer en intervju med Edda Magnason som spelar Monica i filmen Monica Z

Monica Z

monica-Z

Monica Z

Dagens filmtips är den svenska filmen Monica Z. Den skildrar den svenska nationalikon Monica Zetterlund som följer hennes stora genombrott och blomstringstid på sextiotalet. Filmen visar vilken speciell artist hon är och vilken unik närvaro på scen. Samtidigt får vi följa med bakom kulisserna och se vad som hände bakom rampljuset.

Läs mer om filmen samt se trailer…

SFI firar 50år

I måndags böjd Svenska filminstitutet in till pressträff och fest för att fira 50 år. Pressträffen börjar med att Anna Serner bjuder på ett välutfört tal om jämställdheten inom film och vad dom gör för att förbättra den. Vill man läsa mer om hur de jobbar med jämställdhetsfrågor kan man göra det här: http://www.sfi.se/jamstalldhet.

Anna pressenterade även deras nya sida augmentedsociety.se som har i uppgift att lyfta fram filmens roll i samhället.

Efter presskonferensen så bjöds det på fest som Stephanie G. Bonn och hennes underbara personal från Zap Events höll i. Det bjöds på god mat och underhållning i form av Edda Magnason som är aktuell i rollen som Monica Zetterlund i filmen Monica Z. Efter det så kom Håkan Hellström upp på scen ihop med Adam Lundgren som är akutell i den kommande filmen Känn ingen sorg.

Här kommer två korta klipp från deras uppträdande och efter det hittar ni bilder från pressträffen och festen:

1 av 2:

2 av 2:

Bilder från pressträffen och festen: