Sverrir Gudnason

Sverrir Gudnason
Namn: Sverrir Gudnason
Född: 1978-09-12
Övrigt:

Sverrir Pall Gudnason är född i Sverige men växte upp på Island i Reykajvik, han är en svensk skådespelare som fick sin första roll i filmen Världens Ljus. Sen har han gått på teaterlinjen på Kungsholmens gymnasium. På Shanghai International Film Festival fick han 2009 ta emot priset för bästa manliga skådespelare för sin roll i filmen Original.

Gentlemen

gentlemen

Gentlemen

Morgonens filmtips är Mikael Marcimains Gentlemen som är baserad på Klas Östergrens roman om den excentrikern Henry Morgans osannolika liv. En virvlande och fartfylld berättelse, fylld av vapenhandel, människosmuggling, kärlek och Görings gamla säng.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Flugparken

flugparken

Flugparken

Kvällens filmtips är den svenska dramat Flugparken av Jens Östberg. Här får vi följa Kristian som är en misslyckad alfahanne präglad av omklädningsrummets härskartekniker som på ytan verkar snäll och mjuk. En kväll försvinner hans bästa vän Alex och efter det är ingenting sig likt igen.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Intervju med Sverrir Gudnason inför Monica Z

Här kommer en intervju med Sverrir Gudnason som är med i Monica Z

Monica Z

monica-Z

Monica Z

Dagens filmtips är den svenska filmen Monica Z. Den skildrar den svenska nationalikon Monica Zetterlund som följer hennes stora genombrott och blomstringstid på sextiotalet. Filmen visar vilken speciell artist hon är och vilken unik närvaro på scen. Samtidigt får vi följa med bakom kulisserna och se vad som hände bakom rampljuset.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Intervju med Rakel Wärmländer & Sverrir Gudnason

Här kommer en intervju med Rakel Wärmländer och Sverrir Gudnason som båda är med i filmen Små Citroner Gula som går upp på bio imorgon.

Rakel Wärmländer:

Sverrir Gudnason:

Kolla in fler bilder från intervjun…

Små citroner gula

sma-citroner-gula

Små citroner gula

Morgonens filmtips är ingen mindre än en bra film vid namn Små citroner gula. Här får vi följa Agnes som älskar mat i alla dess former. Hon har ett bra jobb, en pojkvän och en bästa vän som alltid ställer upp för henne. Men så en dag förändras allt för Agnes då hon förlorar jobbet och blir dumpad av sin pojkvän. Hur kommer hennes liv att vända nu?

Läs mer om filmen samt se trailer…

Call Girl

Call Girl

Call Girl

Eftermiddagens filmtips blir den svenska filmen Call Girl. Det är valår och året är 1976, den kvinnliga frigörelsen från samhällets normer är i full fart. Vi får följa Iris som rekryteras som Call Girl från en ungdomsvårdsskola och hon dras snabbt allt djupare in i den mörka världen. Iris får allt mäktigare kunder så som högt uppsatta politiker. Men när maktens män känner sig hotade så gör det allt för att upprätthålla sitt rykte.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Mörkt Vatten

Mörkt Vatten

Mörkt Vatten

Kvällens filmtips är den svenska thriller dramat Mört Vatten som går upp på bio den 13 Juni. Vi får följa Daniel som är ung fastighetsmäklare och som siktar på att fixa partnerskap i firman snart. Bara en sak kan stå i hans väg och det är romansen han har ihop med Marie som är chefens fru. Tillsammans ger de sig ut på en romantisk weekend till ett öde hus i skärgården som Daniel sak sälja. Ett problem som dyker upp är George, en polsk arbetare som inte riktigt är klar med allt som ska göras med huset innan det ska säljas efter helgen. Stämningen byts snabbt ut från romantisk och trevlig till lite smått obehaglig.

Läs mer om filmen samt se trailer…