Call Girl


Call Girl

Call Girl

Eftermiddagens filmtips blir den svenska filmen Call Girl. Det är valår och året är 1976, den kvinnliga frigörelsen från samhällets normer är i full fart. Vi får följa Iris som rekryteras som Call Girl från en ungdomsvårdsskola och hon dras snabbt allt djupare in i den mörka världen. Iris får allt mäktigare kunder så som högt uppsatta politiker. Men när maktens män känner sig hotade så gör det allt för att upprätthålla sitt rykte.


Filmkritikerna diskuterar:

Erik Fellman: Eftermiddagens filmtips blir den svenska filmen Call Girl. Det är valår och året är 1976, den kvinnliga frigörelsen från samhällets normer är i full fart. Vi får följa Iris som rekryteras som Call Girl från en ungdomsvårdsskola och hon dras snabbt allt djupare in i den mörka världen. Iris får allt mäktigare kunder så som högt uppsatta politiker. Men när maktens män känner sig hotade så gör det allt för att upprätthålla sitt rykte.

Filmtrailer:

Betyg : 4 cigg av 5 möjliga

Länkar om filmen:
IMDB

Related Posts with Thumbnails

Trackbacks

  1. […] nu i veckan kommer Stockholms Filmfestival igång på riktigt. Öppningsfilmen i år är filmen Call Girl, som är grymt bra. Har precis varit och intervjuat skådisarna och regissören från filmen, dom […]

Speak Your Mind

*