Flugparken

flugparken

Flugparken

Kvällens filmtips är den svenska dramat Flugparken av Jens Östberg. Här får vi följa Kristian som är en misslyckad alfahanne präglad av omklädningsrummets härskartekniker som på ytan verkar snäll och mjuk. En kväll försvinner hans bästa vän Alex och efter det är ingenting sig likt igen.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Johan Falk: Leo Gaut

johanfalkleogaut

Johan Falk: Leo Gaut

Lördagens filmtips är Johan Falk: Leo Gaut. Filmen börjar med att nån spränger en bil precis utanför en skola, just den skolan som Patrik Agrell från GSI har lämnat sina barn på. Bilen visar sig tillhöra en restaurangägare och händelsen får Johan att åter ta kontakt med Leo Gaut.

Läs mer om filmen…

Noll tolerans

noll_tolerans

Noll tolerans

Ett av dagens filmtips är den svenska filmen Noll tolerans. Det här är första filmen i Johan Falk filmerna. Vi får följa när kriminalinspektör Johan Falk ingriper vid ett rån av en juvel butik. Det blir en eldstrid och både en rånare och ett oskyldigt vittnet blir nerskjutet.

Läs mer om filmen…

Någon annanstans i Sverige

Fotograf: Anneli (Helena Bergström) i Någon annanstans i Sverige

Någon annanstans i Sverige

Dagens filmtips är Någon annanstans i Sverige, där vi får följa ett gäng människor i ett litet samhälle som försöker få sina liv att gå runt. Ett inbrott i byn får folk att vakna till liv och det är de vi får följa i filmen.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Flickan som lekte med elden

Flickan som lekte med elden

Det har gått en tid efter Vangerfallet och Blomkvists vardag är återställd till fortgå som det gjorde före all dramatik. En dag kommer Dag in i Milleniums redaktion med information om en stor traffickinghärva med många högt uppsatta personer inblandade. Mikael väljer att skriva om detta vilket än en gång får ögonbryn att rynkas och detta leder till att Dag och hans flickvän mördas. Lisbet kommer till undsättning igen…
[Read more…]

Män som hatar kvinnor

Män som hatar kvinnor

Mikael Blomkvist är en journalist som skriver för tidsskriften Millenium. Blomkvist döms till fängelse efter att ha publicerat felaktiga uppgifter i en artikel. Efter att ha tjänat sitt straff blir Blomkvist kontaktad av den rike Henik Vanger för att utreda ett 40 år gammalt försvinnande av hans brorsdotter Harriet Vanger. Han tar fallet men det finns personer i omgivningen som inte tycker om denna uppmärksamhet i fallet. Han får hjälp från oväntat håll då Lisbet Salander kontaktar honom…
[Read more…]