Noll tolerans


noll_tolerans

Noll tolerans

Ett av dagens filmtips är den svenska filmen Noll tolerans. Det här är första filmen i Johan Falk filmerna. Vi får följa när kriminalinspektör Johan Falk ingriper vid ett rån av en juvel butik. Det blir en eldstrid och både en rånare och ett oskyldigt vittnet blir nerskjutet.


Filmkritikerna diskuterar:

Erik Fellman:
Det är ett bra tag sen jag såg den här filmen första gången, men fick åter leta upp filmen för jag blev sugen på att se hur hela Johan Falk serien började igen. Johan Falk påminner mig lite om Mel Gibsons karaktär Martin Riggs i filmerna dödligt vapen. Han följer sitt eget kodex mer än polisens regelvärk vilket ofta gör att han hamnar i trubbel men också att han blir väldigt effektiv att ta skurken i slutet. Som filmens skurk har vi Peter Andersson som gör rollen riktigt bra som den läskiga och kalla skurken.
Hans hantlangar i filmen spelas av Torkel Petersson och Erik Ståhlberg och i huvudrollen har vi Jakob Eklund i rollen som Johan Falk och det märks att han har växt in i rollen mer i de senare Johan Falk filmerna än vad han är i den här filmen. Men har ni sett någon Johan Falk film och gillar den så lär ni även gilla den här.

Betyg : 3 poliser av 5 möjliga

Länkar om filmen:
IMDB

Related Posts with Thumbnails

Speak Your Mind

*