Anders Nilsson

Anders Nilsson
Namn: Anders Nilsson
Född: 1963-08-15
Övrigt:

Anders Nilsson eller Carl Anders Bertil Nilsson som han döptes till. Anders Nilsson är född i Kil och är en svensk regissör och manusförfattare. Han är bror till musikern Bengt Nilsson. Han slog igenom som regissör 1999 med filmen Noll tolerans. Utöver det har han gjort att från biofilm, tvfilm och reklamfilmer. Enligt imdb så jobbar han ibland under pseudonym som "Andrew Nelson" "Anthony Newton" och "Andy Nelson"

Johan Falk: Leo Gaut

johanfalkleogaut

Johan Falk: Leo Gaut

Lördagens filmtips är Johan Falk: Leo Gaut. Filmen börjar med att nån spränger en bil precis utanför en skola, just den skolan som Patrik Agrell från GSI har lämnat sina barn på. Bilen visar sig tillhöra en restaurangägare och händelsen får Johan att åter ta kontakt med Leo Gaut.

Läs mer om filmen…

Johan Falk: National Target

johan-falk-national-target

Johan Falk: National Target

Eftermiddagens filmtips är Johan Falk: National Target där vi får träffa Johan Falk och GSI. Den här gången är dom på jakt efter en rysk maffialedare som håller på att leverera amfetamin till Sverige. Problemet är bara att ingen vet vem han är eller hur han ser ut så GSI får åter ta hjälp av Frank Wagner för att komma närmare den ryska maffialedaren men det är inte helt riskfritt.

Läs mer om filmen…

Johan Falk: GSI – Gruppen för särskilda insatser

gruppenforsarskildainsatser

Johan Falk: GSI – Gruppen för särskilda insatser

Kvällens filmtips är Johan Falk: GSI – Gruppen för särskilda insatser, här får vi åter träffa vår favorit polis Johan Falk. Han har precis fått en ny tjänst på GSI efter sina fem år på Europol. En kollega till Johan blir dödad och efter sig lämnar han över sin infiltratör vid namn Lisa till Falk.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Den tredje vågen

den_tredje_vagen

Den tredje vågen

Eftermiddagens filmtips är ännu en Johan Falk film, den här gången är det Den tredje vågen. Här får vi åter följa Johan Falk som den här gången kliver ut i Europa i sin jakt på rättvisan efter att hans gamla vän och chef blivit mördad.

Läs mer om filmen…

Livvakterna

Livvakterna

Livvakterna

Dagens filmtips är den svenska filmen Livvakterna av Anders Nilsson. Nu får vi åter följa Johan Falk och efter att han skakade om polisen i filmen Noll tolerans så har han fått ett skrivbordsjobb som inte direkt passar hans personlighet. Men en dag behöver en gammal vän till Johan hjälp efter att ha gjort affärer i Estland, han behöver Johans skydd.

Läs mer om filmen…

Noll tolerans

noll_tolerans

Noll tolerans

Ett av dagens filmtips är den svenska filmen Noll tolerans. Det här är första filmen i Johan Falk filmerna. Vi får följa när kriminalinspektör Johan Falk ingriper vid ett rån av en juvel butik. Det blir en eldstrid och både en rånare och ett oskyldigt vittnet blir nerskjutet.

Läs mer om filmen…

Intervju med Anders Nilsson och Jens Hultén

Här kommer en intervju i två delar med Anders Nilsson mannen bakom Johan Falk filmerna, samt Jens Hultén som spelar Seth Rydell i filmerna. Det bjuder på allt från sina egna filmtips till roliga saker som hände under inspelningarna av filmerna.

Första delen av intervjun:

Andra delen av intervjun:

Här kan ni kolla in en blooper som Anders Nilsson bjöd på från inspelningen av Johan Falk filmerna:
http://www.filmkritikerna.se/blooper-fran-inspelningen-av-johan-falk

Klicka här för att se fler bilder på Anders Nilsson och Jens Hultén från pressdagen…

Johan Falk: Kodnamn Lisa

JOHAN FALK - KODNAMN LISA

Johan Falk: Kodnamn Lisa

Kvällens filmtips är en Johan Falk film som går upp på bio. I den här filmen får vi följa upplösningen av Frank Wagners och Johan Falks samarbete. Frank har återvänt till Sverige för att fixa vissa saker innan han ska dra sig tillbaka. Men en natt stormas hans lägenhet av ett gäng okända män och han tvingas snabbt fly och söker hjälp hos Johan Falk.

Läs mer om filmen samt se trailer…