Torkel Petersson

Torkel Petersson
Namn: Torkel Petersson
Född: 1969-08-19
Övrigt:

Petersson fick priset Shooting star 2003 i Berlin och Best Actor på Comedy of Arts filmfestival i Colorado för sin roll i Jalla! Jalla!
Men redan som ung drömde han om att bli operasångare och studerade vid musikgymnasiet i Malmö. Började spela amatörteater vid Studioteatern i Malmö och blev antagen till Teaterhögskolan i Stockholm 1988. Torkel har varit engagerad vid Folkteatern i Gävleborg, Göteborgs Stadsteater och Dramaten.

Jönssonligan – Den perfekta stöten

jonssonligan

Jönssonligan – Den perfekta stöten

Morgonens filmtips är ingen mindre än Jönssonligan – Den perfekta stöten där vi åter får träffa Charles-Ingvar Jönsson som har en plan. Med hjälp av Vanheden, Harry och Rocky så samlas ligan för att göra den perfekta stöten.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Intervju med Torkel Petersson inför Eskil & Trinidad

Här kommer intervjun med Torkel Petersson inför filmen Eskil & Trinidad där han spelar Eskils pappa. I intervjun bjuder han på allt från filmtips till vad roliga saker som hände under inspelningen.

Intervjun med Torkel Petersson:

Klicka här för att se fler bilder på Torkel Petersson samt de andra från pressdagen…

Eskil & Trinidad

EskilTrinidad

Eskil & Trinidad

Kvällens filmtips är den svenska filmen Eskil & Trinidad. Här får vi följa nioåriga Eskil som har bott på nio olika ställen i sitt liv och nu ska han flytta igen. Det blir alltid något ställe som ligger vid en älv, heter något konstigt, har ett kraftverk och ett hockeylag där han måste spela.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Noll tolerans

noll_tolerans

Noll tolerans

Ett av dagens filmtips är den svenska filmen Noll tolerans. Det här är första filmen i Johan Falk filmerna. Vi får följa när kriminalinspektör Johan Falk ingriper vid ett rån av en juvel butik. Det blir en eldstrid och både en rånare och ett oskyldigt vittnet blir nerskjutet.

Läs mer om filmen…

Intervju med Torkel Petersson

Intervju med Torkel Petersson

Intervju med Torkel Petersson inför filmen Svensson Svensson – I nöd och lust, där han spelar en unik konstnär.

Svensson Svensson – I nöd och lust

svensson svensson i nöd och lust

Svensson Svensson – I nöd och lust

Dagens filmtips är ”Svensson Svensson”, och jag tror att alla känner igen det namnet. Filmen är baserad på den populära tv-serien med samma namn. Den handlar om Gustav och Lena Svensson som försöker väcka flamman till liv.

Läs mer om filmen samt se trailer…

En enkel till Antibes

En Enkel till Antibes

En enkel till Antibes

Dagens filmtips blir filmen En enkel till Antibes som är en svensk drama film. I filmen får vi följa George som har tröttnat på att sin städerska hela tiden stjäl hans saker samt att hans vuxna barn försöker sälja hans hus bakom hans rygg bara för det behöver pengar. Men det blir ändå George som får det sista skrattet.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Farsan

Farsan

Farsan

Utanför Jörgens Cykel sitter tre vänner. Jörgen är rädd för att bli lämnad, Juan oroar sig över hur labradoren mår, men Farsan, han är förträfflig. Han är snygg, lagar den godaste maten och vet vad en kvinna behöver. Snart ska han bli farfar också, till en perfekt liten pojke. Det är helt säkert. Men när han ger sig ut på jakt efter en härligfarmor är det inte mycket som går enligt planerna.
[Read more…]