Jakob Eklund

Jakob Eklund
Namn: Jakob Eklund
Född: 1962-02-21
Övrigt:

Jakob Ander Eklund är född i Göteborg. Han är en svensk skådespelare som precis som han föräldrar Olof Eklund och Brit Ångström-Eklund. Han har utbildat sig i Stockholm på Teaterhögskolan. Hans genombrott kom i filmen Änglagård men nu känner många igen han som polisen Johan Falk.

Johan Falk: Leo Gaut

johanfalkleogaut

Johan Falk: Leo Gaut

Lördagens filmtips är Johan Falk: Leo Gaut. Filmen börjar med att nån spränger en bil precis utanför en skola, just den skolan som Patrik Agrell från GSI har lämnat sina barn på. Bilen visar sig tillhöra en restaurangägare och händelsen får Johan att åter ta kontakt med Leo Gaut.

Läs mer om filmen…

Johan Falk: National Target

johan-falk-national-target

Johan Falk: National Target

Eftermiddagens filmtips är Johan Falk: National Target där vi får träffa Johan Falk och GSI. Den här gången är dom på jakt efter en rysk maffialedare som håller på att leverera amfetamin till Sverige. Problemet är bara att ingen vet vem han är eller hur han ser ut så GSI får åter ta hjälp av Frank Wagner för att komma närmare den ryska maffialedaren men det är inte helt riskfritt.

Läs mer om filmen…

Johan Falk: Vapenbröder

vapenbroder

Johan Falk: Vapenbröder

Morgonens filmtips är Johan Falk: Vapenbröder där vi åter får träffa Johan Falk och gänget på GSI. Det hela börjar med att dom är ute på ett uppdrag ihop med den norska polisen i jakt på att köpa ett gäng vapen så att de inte ska hamna på gatan. Men allt går inte som planerat för GSI och spelreglerna ändras helt.

Läs mer om filmen…

Johan Falk: GSI – Gruppen för särskilda insatser

gruppenforsarskildainsatser

Johan Falk: GSI – Gruppen för särskilda insatser

Kvällens filmtips är Johan Falk: GSI – Gruppen för särskilda insatser, här får vi åter träffa vår favorit polis Johan Falk. Han har precis fått en ny tjänst på GSI efter sina fem år på Europol. En kollega till Johan blir dödad och efter sig lämnar han över sin infiltratör vid namn Lisa till Falk.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Den tredje vågen

den_tredje_vagen

Den tredje vågen

Eftermiddagens filmtips är ännu en Johan Falk film, den här gången är det Den tredje vågen. Här får vi åter följa Johan Falk som den här gången kliver ut i Europa i sin jakt på rättvisan efter att hans gamla vän och chef blivit mördad.

Läs mer om filmen…

Livvakterna

Livvakterna

Livvakterna

Dagens filmtips är den svenska filmen Livvakterna av Anders Nilsson. Nu får vi åter följa Johan Falk och efter att han skakade om polisen i filmen Noll tolerans så har han fått ett skrivbordsjobb som inte direkt passar hans personlighet. Men en dag behöver en gammal vän till Johan hjälp efter att ha gjort affärer i Estland, han behöver Johans skydd.

Läs mer om filmen…

Noll tolerans

noll_tolerans

Noll tolerans

Ett av dagens filmtips är den svenska filmen Noll tolerans. Det här är första filmen i Johan Falk filmerna. Vi får följa när kriminalinspektör Johan Falk ingriper vid ett rån av en juvel butik. Det blir en eldstrid och både en rånare och ett oskyldigt vittnet blir nerskjutet.

Läs mer om filmen…

Intervju med Jakob Eklund och Mikael Tornving

Här kommer en intervju med mannen som spelar Johan Falk i Johan Falk filmerna och han som spelar hans kumpan i filmerna nämligen Mikael Tornving. Vi fick chansen att intervjua Jakob Eklund och Mikael Tornving under pressdagen inför filmen Johan Falk – Kodnamn Lisa

Första delen av intervjun:

Andra delen av intervjun:

Klicka här för att se fler bilder på Jakob Eklund och Mikael Tornving från pressdagen…