Noomi Rapace

Noomi Rapace
Namn: Noomi Rapace
Född: 1979-12-28
Övrigt:
Svenska skådespelerskan Noomi Rapace är dotter till skådespelerskan Nina Norén och spansk flamenco sångare Rogelio Durán .
När Rapace var fem flyttade hon till Island med sin mamma och styvfar , där hon bodde i tre år.
När hon var åtta fick hon en liten roll i den en isländska filmen, och det väckte hennes kärlek till skådespeleri.
Vid 15 års ålder lämnade hon hemmet och gick med i Stockholms teaterskola .
Rapace fortsatte med att vinna den återkommande rollen Lucinda Gonzales i den svenska tv-serien " Tre kronor " (1994) , och blev en respekterad artist .
År 2009 kom Rapace till uppmärksamheten av internationell publik för sin skildring av Lisabeth Salander i Män som hatar kvinnor (2009).

Child 44

Child 44

Child 44

Kvällens filmtips är filmen Child 44 där vi får följa Leo Demidov som jobbar för militärpolisen i sovjetunionen. Vi får följa hur Leo börjar att undersöka ett gäng otäcka mord på barn.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Prometheus

Prometheus

Kvällens filmtips är Prometheus filmen där Noomi Rapace har huvudrollen. Vi får följa en grupp forskare som letar efter människans ursprung. På sin jakt efter människans ursprung så hamnar dom på en planet i en mörk del av universum. Men allt går inte som planerat och forskarna får snart slås för inte bara sin överlevnad utan även hela mänsklighetens överlevnad.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Sherlock Holmes: A Game of Shadows

Sherlock Holmes: A Game of Shadows

Dagens filmtips är filmen Sherlock Holmes: A Games of Shadows, där vi åter får följa Sherlock Holmes och hans trogna följeslagare Dr. Watson. Som åter måste bekämpa skurkar och den här gången ska dom ge sig på Professor Moriarty.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Nordiska rådets filmpris 2011

Pernilla August Foto: Patrik Östberberg

Den som får Nordiska rådets filmpris 2011 är ingen mindre än filmregissören och manusförfattaren Pernilla August, manusförfattaren Lolita Ray och producenterna Helena Danielsson och Ralf Kalrsson för filmen Svinalängorna. Förutom äran att vinna Nordiska rådets filmpris så tar det även hem en prissumma på 350 000 dkr. Juryn som har valt ut dom består av filmexperter från fem nordiska länder samt Helen Mirren. Och det är inte de enda för nyligen så blev Svinalängorna med Ola Rapace och Noomi Rapace utsedd av bli Sveriges Oscarbidrag.

Ola Rapace & Noomi Rapace  Foto: Rolf KonowKällor: Sfi,Ab,Ab

Svinalängorna

Svinalängorna

Kvällens filmtips är Svinalängorna som är en tunga drama film som basseras på boken Svinalängorna. I filmen får vi följa hur Leena som spelas av Noomi Rapace får ett samtal från sjukhuset som berättar att hennes mamma är döende. Detta tvingar Leena att motvilligt konfrontera sin mor för första gången i sitt vuxna liv. Resan till sjukhuset väcker många starka och tunga minnen från Leenas barndom.
KLICKA HÄR för att se trailern till filmen samt läs mer om filmen…

Luftslottet som sprängdes

Luftslottet som sprängdes

Den här filmen är en fortsättning på Flickan som lekte med elden och utgör den sista delen i Millenium-trilogin. Traffickinghärvan som Blomkvist och Lisbet utreder visar sig vara större än de kunde tänka sig. På kuppen blir Lisbet anhållen för något som jag inte vill avslöja här 😉 Filmen involverar en rättegång med smaskiga avslöjanden, personer blir anhållna med mera…
[Read more…]

Flickan som lekte med elden

Flickan som lekte med elden

Det har gått en tid efter Vangerfallet och Blomkvists vardag är återställd till fortgå som det gjorde före all dramatik. En dag kommer Dag in i Milleniums redaktion med information om en stor traffickinghärva med många högt uppsatta personer inblandade. Mikael väljer att skriva om detta vilket än en gång får ögonbryn att rynkas och detta leder till att Dag och hans flickvän mördas. Lisbet kommer till undsättning igen…
[Read more…]

Män som hatar kvinnor

Män som hatar kvinnor

Mikael Blomkvist är en journalist som skriver för tidsskriften Millenium. Blomkvist döms till fängelse efter att ha publicerat felaktiga uppgifter i en artikel. Efter att ha tjänat sitt straff blir Blomkvist kontaktad av den rike Henik Vanger för att utreda ett 40 år gammalt försvinnande av hans brorsdotter Harriet Vanger. Han tar fallet men det finns personer i omgivningen som inte tycker om denna uppmärksamhet i fallet. Han får hjälp från oväntat håll då Lisbet Salander kontaktar honom…
[Read more…]