Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr.
Namn: Robert Downey Jr.
Född: 1965-04-04
Övrigt:
Robert Downey Jr har utvecklats till en av de mest respekterade skådespelare i Hollywood.
Med en fantastisk lista över meriter till hans namn, har han lyckats hålla sig ny och fräsch även efter tre decennier i branschen.
År 1992 fick Downey en Academy Award nominering och vann BAFTA ( British Academy Award ) för bästa manliga huvudroll för sin prestation i titelrollen i Chaplin (1992).
I augusti 2008 spelade Downey med Ben Stiller och Jack Black i komedin Tropic Thunder ( 2008) och fortsatte med att ta emot en Oscar ® - nominering för Bästa manliga biroll för sin roll som " Kirk Lazarus ".
Downey var hedrad av Time Magazines "Time 100" år 2008 , en årlig lista över de 100 mest inflytelserika människorna i världen .
I december 2009 spelade Downey i actionäventyr Sherlock Holmes (2009).

Iron Man 3

ironman3

Iron Man 3

Kvällens filmtips är ingen mindre än den efterlängtade Iron Man 3. Här får vi åter följa mannen bakom järnmasken Tony Stark. Den här gången försöker han återhämta sig från sin kamp mot rymdvarelser och gudar när hans liv vänds upp och ner av den ökända terroristen The Mandarin.

Läs mer om filmen samt se trailer…

The Avengers

The Avengers

The Avengers

Kvällens filmtips är en bra film som många har väntat länge på, det är filmen The Avengers som har bio premiär på Fredag. Här får vi följa Nick Fury som ledare för gruppen S.H.I.E.L.D. vars medlemmar är Iron Man, The Incredible Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye och Black Widow. Alla får samsas när Loki hotar att förstöra jorden så som vi känner igen den.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Zodiac

Zodiac

Dagens filmtips är Zodiac. Den handlar om en seriemördare i Kalifornien, som skickar in meddelanden till olika tidningar där han erkänner att det är han som har utfört morden. Vi får följa serietecknaren Robert Graysmith när han försöker luska ut vem mördaren är, men hans besatthet går sakta för långt.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Sherlock Holmes: A Game of Shadows

Sherlock Holmes: A Game of Shadows

Dagens filmtips är filmen Sherlock Holmes: A Games of Shadows, där vi åter får följa Sherlock Holmes och hans trogna följeslagare Dr. Watson. Som åter måste bekämpa skurkar och den här gången ska dom ge sig på Professor Moriarty.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Due Date

Due Date

Due Date

Morgonens filmtips blir Due Date som är en riktigt rolig komedi film. I Due Date så får vi följa en Peter Highman som är en blivande pappa. Men hans resa hem till sin fru som ska föda går inte riktigt som planerat då han springer på Ethan Tremblay som ser till att de båda blir avslängda flyget hem. För att ta sig hem måste de båda nu dela en bil för att hinna hem i tid. Och vi får följa med på den komiska resan när två helt olika människor tvingas att umgås med varann.

Läs mer om filmen samt se trailer…