Jake Gyllenhaal

Jake Gyllenhaal
Namn: Jake Gyllenhaal
Född: 1980-12-19
Övrigt:
Jacob " Jake" Gyllenhaal föddes i Los Angeles, Kalifornien, den 19 december, 1980 till regissören Stephen Gyllenhaal och producenten / manusförfattaren Naomi Foner och är bror till skådespelerskan Maggie Gyllenhaal , som spelade hans
syster i Donnie Darko (2001).
Jake gjorde sin filmdebut redan när han var elva i City Slickers (1991) spelar Billy Crystal son och började etablera sig som en up -and-coming skådespelare i filmer som så October Sky (1999) innan den gjuts i titelrollen i Donnie Darko
(2001) , för vilken han blev nominerad till en Independent Spirit Award för bästa skådespelare.

Prisoners

prisoners-poster

Prisoners

Dagens filmtips är ingen mindre än den efterlängtade thrillern Prisoners. Här får vi följa en fars jakt på sin försvunna dotter. När han inte tycker att polisen gör sitt jobb så får han istället ta lagen i egna händer i jakt på sin försvunna dotter. Vi får följa hans desperata jakt efter hans dotter och se hur långt han är villig att gå för att hitta henne.

Läs mer om filmen samt se trailer…

End of Watch

End of Watch

End of Watch

Ett av onsdagens filmtips blir filmen End of Watch där vi får följa två unga poliser. Deras liv förändras efter att de råkar stoppa en bil som tillhör en mexikansk drogkartell. Efter att dom gjort de får de två poliserna snabbt ett pris på sina huven.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Zodiac

Zodiac

Dagens filmtips är Zodiac. Den handlar om en seriemördare i Kalifornien, som skickar in meddelanden till olika tidningar där han erkänner att det är han som har utfört morden. Vi får följa serietecknaren Robert Graysmith när han försöker luska ut vem mördaren är, men hans besatthet går sakta för långt.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Source Code

Source Code

Source Code

Tisdagens filmtips blir filmen Source code som är en sci-fi thriller. I Source Code får vi följa hur en soldat vaknar upp i en annan kropp och han får snabbt veta att han är med i ett uppdrag att hitta en bomb i ett tåg på väg till Chicago. Frågan är bara om han kommer hitta den i tid.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Love & other drugs

Love & Other Drugs (2010)

Ett nytt filmtips då som handlar om Jamie Randall som är en ung kille i sina bästa år. Alla tjejer vill ha honom och alla killar vill vara som honom. Efter ha att fått sparken från sitt säljjobb på en hemelektronikaffär hamnar han plötsligt i läkemedelbranschen som försäljare.  Där råkar han träffa en tjej som inte är som dom andra tjejerna han träffat. I filmen får vi följa Jamies jakt på den mystiska tjejen och hans säljarkarriär för läkemedelsföretaget Pfizer.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Prince of Persia

Prince of Persia

Dastan, prinsen av Persien blir anklagad för att mörda sin far och blir därför tvungen att fly från sin hemstad för att försöka ta reda på vem som egentligen mördade hans far och rentvå sitt namn. Under detta detektivarbete träffar han på prinsessan Tamina som har en hemlighet och plötsligt är hela världens öde i unge Dastans händer!
[Read more…]