Samuel L. Jackson

Samuel L. Jackson
Namn: Samuel L. Jackson
Född: 1948-12-21
Övrigt:
Samuel L. Jackson spelar ofta skurkar och narkomaner innan han blev en actionhjälte som karaktär Mitch Henessey , i The Long Kiss Goodnight (1996) och Die Hard : Med ett Vengeance (1995).
Hans insats i Pulp Fiction (1994) gav honom en Oscar-nominering för hans karaktär Jules Winnfield .
På sjuttiotalet blev han medlem i Negro Ensemble Company (tillsammans med Morgan Freeman ).
Han fick en Silver Berlin Bear för hans del i filmen Jackie Brown (1997) som Ordell Robbi .

Captain America: The Winter Soldier

captain-america-the-winter-soldier-international

Captain America: The Winter Soldier

Eftermiddagens filmtips är Captain America: The Winter Solider. Här får vi åter följa Steve Rogers även kallad Captain America. Som nu har börjat anpassa sig lite bättre till dagens värld. Men i en värld utan nån klar fiende så blir Captain America osäker på sin roll.

Läs mer om filmen samt se trailer…

RoboCop

robocop_poster

RoboCop

Dagens filmtips är ingen mindre än RoboCop. Nu får vi återigen följa Alex Murphy (Joel Kinnaman) bli RoboCop. Året är 2028 i Detroit och efter att ha skadats i tjänsten så förvandlas Alex Murphy till hälften människa, hälften robot.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Django Unchained

django-unchained

Django Unchained

Kvällens filmtips är ingen mindre än den efterlängtade Django Unchained från Quentin Tarantino. Filmen utspelar sig i den amerikanska södern innan det amerikanska inbördeskriget. Vi får följa Django som har varit en slav fram tills det att han träffar den tyska prisjägaren Dr King Schultz. Då Schultz är på jakt efter Brittlebröderna så måste han ta hjälp av Django då han är den enda som vet hur dom ser ut. Django och Schultz blir ett okonventionellt radar par som håller sig genom hela filmen.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Jumper

Jumper

Jumper

Dagens filmtips är action film som heter Jumper. Vi får följa en ung man som upptäcker att han kan teleportera sig själv vart han vill i världen. Men han upptäcker snart att det är män och kvinnor som är ute för att döda han. Och att det har varit ett krig mellan de som kan teleportera sig och de som vill döda dom sen århundraden tillbaka i tiden.

Läs mer om filmen samt se trailer…

The Avengers

The Avengers

The Avengers

Kvällens filmtips är en bra film som många har väntat länge på, det är filmen The Avengers som har bio premiär på Fredag. Här får vi följa Nick Fury som ledare för gruppen S.H.I.E.L.D. vars medlemmar är Iron Man, The Incredible Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye och Black Widow. Alla får samsas när Loki hotar att förstöra jorden så som vi känner igen den.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Arena

Arena

Arena

Dagens filmtips blir filmen Arena där vi får följa David Lord som finner sig själv fast i en brutalvärld som liknar en modern gladiator arena. Här slås män på liv och död bara för att underhålla folk på internet som tittar och satsar pengar på matcherna.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Unthinkable

Unthinkable

Unthinkable

En psykologisk thriller centrerad kring en förhörsledare och en FBI-agent som trycker på en misstänkt terrorist att avslöja platsen för tre kärnvapen set detonera i USA. Hur långt får och kan man gå för att rädda liv.
[Read more…]