Gary Oldman

Gary Oldman
Namn: Gary Oldman
Född: 1958-03-21
Övrigt:
Gary Oldman , son till en svetsare och en hemmafru , vann ett stipendium till Storbritanniens Rose Bruford Drama College.
Hans filmdebut var Remembrance (1982).
År 1986 spelade han Sid Sex Pistol Vicious i biopic Sid and Nancy (1986).
År 1988 fick han en bästa skådespelare nominering från den brittiska Academy of Film and Arts TV för sitt porträtt av 60-talet dramatikern Joe Orton .
Hans förmåga att förvandla sig fysiskt och hans befäl av accenter har tillåtit honom att spela ett brett spektrum av historiska figurer.

Child 44

Child 44

Child 44

Kvällens filmtips är filmen Child 44 där vi får följa Leo Demidov som jobbar för militärpolisen i sovjetunionen. Vi får följa hur Leo börjar att undersöka ett gäng otäcka mord på barn.

Läs mer om filmen samt se trailer…

RoboCop

robocop_poster

RoboCop

Dagens filmtips är ingen mindre än RoboCop. Nu får vi återigen följa Alex Murphy (Joel Kinnaman) bli RoboCop. Året är 2028 i Detroit och efter att ha skadats i tjänsten så förvandlas Alex Murphy till hälften människa, hälften robot.

Läs mer om filmen samt se trailer…

The Dark Knight Rises

Dark Knight Rises

The Dark Knight Rises

Onsdagens filmtips är ingen mindre än The Dark Knight Rises som kommer ut om en vecka på bio. Det är åtta år sedan Gotham terroriserades av en skurk. Men en ny skurk terrorist ledaren Bane kommer till stan och han blir för mycket för poliserna att hantera och Batman återvänder till staden för att göra allt i sin makt för att skydda staden och dess invånare.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Tinker Tailor Soldier Spy

Thinker Tailor Soldier Spy

Tinker Tailor Soldier Spy

Dagens filmtips är Tinker Tailor Soldier Spy som är en film av Tomas Alfredson. Det här är en riktigt bra spion thriller film. Hela filmen handlar om att hitta vem det är som är mullvaden, vem av dom i den innersta cirkeln är det som är förrädaren.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Kung Fu Panda 2

Kung Fu Panda 2

Kung Fu Panda 2

Dagens filmtips blir filmen Kung Fu Panda 2 där vi får följa Po när han åter igen måste möta en ond fiende. Den här gången måste han samtidigt komma över sitt förflutna för att kunna besegra den nya fienden som har skaffat sig ett nytt och mäktigt vapen.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Red Riding Hood

Red Riding Hood

Red Riding Hood

Dagens filmtips blir filmen Red Riding Hood som är en filmatisering av sagan om rödluvan. Filmen har biopremiär i Sverige den 20 April. Dock skiljer sig filmen en hel del från sagan som ni kommer märka när ni ser filmen. I filmen får vi följa Valeri som innan hon vet ordet av blir bortlovad av sina föräldrar till den rika killen i byn som hon inte har något intresse för. Hon är istället kär i arbetar killen Peter som är hennes livs kärlek och de bestämmer sig för att rymma men samma kväll som de ska rymma så slår varulven till och dödar Valeries syster. Panik sprider sig i byn när folk börjar tro att de är någon i byn som är varulven.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Book of Eli

Book of Eli

I den här filmen får vi se en framtid efter att ett världskrig har mer eller mindre förstört planeten och vi får följa Eli på sin resa västerut mot bättre tider. Han får kämpa mot skurkar och plundrare och finner en vän för livet på vägen.
[Read more…]

True Romance

True Romance

Tony Scott är regissören till den här filmen och Quentin Tarantino har skrivit historien om Clarence, en ensamvarg i Detroit som jobbar i en serietidningsbutik och har i övrigt en ganska tråkig vardag. Som födelsedagspresent fixar Clarences chef en call girl, Alabama åt honom. Det klickar mellan de två och de gifter sig genast. Clarence gör sig av med Alabamas hallick och får av misstag med sig en portfölj full med kokainpengar…
[Read more…]