Denzel Washington

Denzel Washington
Namn: Denzel Washington
Född: 1954-12-28
Övrigt:
Denzel Washington född 1954 i Mount Vernon , New York.
Han var mitten barn av tre barn till en pingstvän minister far och en kosmetolog mor.
Efter examen från high school, blev han inskrivna vid Fordham University inriktad på en karriär inom journalistiken.
Med hans agerande mångsidighet och kraftfulla sexuella närvaro, hade han inga svårigheter att hitta arbete i flera tv- produktioner.
Han gjorde sin första stora framträdande i Carbon Copy (1981) med George Segal .
Genom 1980-talet arbetade han i både filmer och tv.

2 Guns

2 guns

2 Guns

Kvällens filmtips är 2 Guns där vi får följa två män, Robert Trench (Denzel Washington) och Michael Stigman (Mark Wahlberg), bestämmer sig för att råna en bank. Båda har olika motiv till det och utnyttjar varandra för att kunna genomföra rånet. Det visar sig dock finnas mycket mer pengar än de trodde och de blir snart jagade av pengarnas riktiga ägare. De upptäcker att de inte kan lita på nån, inte ens varandra men tvingas ändå hålla ihop om de ska ha en chans.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Flight

flight

Flight

Eftermiddagens filmtips är ingen mindre än Flight med Denzel Washington. Allt börjar med att ett plan är på väg att krascha där piloten Whip Whitaker är bakom spakarna. Mirakulöst räddar han livet på många av passagerarna i planet. Han lyckas göra en kraschlandning som ingen annan hade klarat av. Men vem är det som får skulden för plankraschen?

Läs mer om filmen samt se trailer…

Training Day

Training Day

Tisdagens filmtips är Training Day från 2001. Här får vi följa Jake Hoyt som är ute på sin första dag som polis på narkotikaavdelningen. Men hans mentor Alonzo Harris verkar inte ha rent mjöl i påsen, och Jake måste snart bestämma sig för om han ska göra det som är rätt eller göra vad hans mentor säger åt han att göra.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Safe House

Safe House

Safe House

Tisdagens filmtips är filmen Safe House av regissören Daniel Espinosa. Filmen har biopremiär den 15:e Februari i Sverige. Här får vi följa CIA-agenten Matt Westom som arbetar i ett Safe House för CIA. Vanligtvis är hans dagar långtråkiga och består mest av att vakta ett tomt hus, tills dagen då Tobin Frost en ökänd förrädare tas till huset för förhör. Under förhöret så blir huset attackerat och Matt tvingas fly ihop med Tobin som han nu är ansvarig för.

Läs mer om filmen samt se trailer…

John Q

John Q

John Q

Kvällens filmtips är filmen John Q som handlar om en pappa som gör allt för sin son. John har haft lite otur på sista tiden och när deras försäkring inte täcker hans sons hjärttransplantation så tar han hela akutmottagningen på ett sjukhus som gisslan och tänker inte ge upp förens han har fått läkarna att gå med på att genomföra operationen.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Unstoppable

Unstoppable

Unstoppable

Här kommer ett filmtips till lunchen och det är filmen Unstoppable. I filmen Unstoppable så får vi följa Denzel Washington som spelar lokföraren Frank som har många år på nacken samt gröngölingen Will som spelas av Chris Pine. Frank och Will är ute på en rutinrunda när de får reda på att ett stort steg skenar i fullfart. Frank och Will gör allt för att försöka stoppa tåget som är utankontroll. Unstoppable är spännande action film in i det sista.

Läs mer om filmen samt se trailer…

American Gangster

American Gangster

Oscarbelönade Denzel Washington spelar här Frank Lucas som under sent 60- tidigt 70-tal lyckades ta sig från att vara chaufför till att bli högsta höns i en heorindistributionshärva. Vi får även följa Richie Roberts som är den polis som lyckas komma Frank på spåren och till sist gripa honom. Med hjälp av Frank Lucas kaan även ytterligare brottslingar gripas…
[Read more…]

Book of Eli

Book of Eli

I den här filmen får vi se en framtid efter att ett världskrig har mer eller mindre förstört planeten och vi får följa Eli på sin resa västerut mot bättre tider. Han får kämpa mot skurkar och plundrare och finner en vän för livet på vägen.
[Read more…]