Colin Firth

Colin Firth
Namn: Colin Firth
Född: 1960-09-10
Övrigt:
Född i en akademisk familj - hans pappa är en historia lärare på Winchester University College (tidigare kung Alfreds College) i Winchester och hans mamma är en religion lärare vid ett öppet universitetet.
Tre av hans fyra far-och morföräldrar var metodist missionärer och han tillbringade sin tidiga barndom i Nigeria , han återvänder till England vid fem års ålder , där han gick in i en grundskola i Winchester .
Han tillbringade två år på Drama Centre i Chalk Farm , där han "upptäcktes" när han spelar "Hamlet" under sin sista termin.
Hans första professionella roll var som " Bennet " i West End produktion av " annat land" .

Tinker Tailor Soldier Spy

Thinker Tailor Soldier Spy

Tinker Tailor Soldier Spy

Dagens filmtips är Tinker Tailor Soldier Spy som är en film av Tomas Alfredson. Det här är en riktigt bra spion thriller film. Hela filmen handlar om att hitta vem det är som är mullvaden, vem av dom i den innersta cirkeln är det som är förrädaren.

Läs mer om filmen samt se trailer…

The King´s Speech

The King´s Speech

The King´s Speech

Kvällens filmtips blir The King´s Speech som jag även tror kommer ta en plats på filmtoppen. Filmen är en drama film där vi får följa hur Prins Albert som är hertig av York blir kung. Han har dock ett problem och de är att han stammar vilket inte går hand i hand med att vara kung och prata offentligt. Efter att ha försökt de mesta utan att lyckas träffar han äntligen Lionel Logue som är en självlärd logoped.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Dorian Gray

Dorian Gray

Dorian Gray

En naiv ung man. En kärlekstörstande konstnär. En förgänglig Herre. En pakt med Djävulen. Det hela ger en mörk bild av en viktorianska London och hur de rika och ökända festar på egen risk. Dorian Gray kommer till London för att flytta in i huset han har ärvt. Nästan genast han faller under påverkan av amoraliska och beräkning av Lord Henry Wotton, vilket leder till ett liv i allt större utsvävningar och även våld.
[Read more…]